torstai 28. helmikuuta 2013

Sormivärit


Facebookissa kiersi kuva (klik), jossa kerrottiin, kuinka tehdä sormivärejä itse. Sitähän piti tietysti heti kokeilla! Tuomioni on sellainen, että mitenkään erityisen herkulliselta nämä eivät maistu, vaikka syötäviä ovatkin, eivätkä nämä välttämättä sovellu erityisen suurta tarkkuutta vaativaan taiteeseen. Jos näitä paria seikkaa ei ota huomioon, niin nämä ovat kyllä hyvät värit, koska ne ovat pienimpienkin tyyppien turvallisia käyttää ja paksuudestaan johtuen ne ovat varsin vähän sotkevaa sorttia.

Muokkasin originaalin reseptin suomalaisiin mittoihin sopivaksi ja lisäsin siihen huvin vuoksi leivonta-aromeja tuoksua tuomaan – ja ehkä vähän makuakin, jos sattuu käymään niin, että tekee mieli maistella. Minun sormivärini tuoksuvatkin mansikalle, kookokselle, vihermintulle ja karamellille eli taianomaisille aromeille, joita voi ostaa Niia's Cupcakesta!

Sormivärit (n. 4 dl)
  • 4 dl vettä
  • 1 dl maissitärkkelystä (perunajauhotkin todennäköisesti sopivat)
  • 0,25 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • värjäykseen elintarvikevärejä (tai esim. kurkumaa, punajuurimehua, mustikoita tms.)
  • (halutessasi leivonta-aromeja)
  1. Mittaa kattilaan vesi, maissitärkkelys, sokeri ja suola.
  2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kuplahtaa ja sakenee.
  3. Jaa pieniin purkkeihin ja värjää sekä niin halutessasi mausta leivonta-aromeilla.
  4. Anna sormivärien jäähtyä ennen maalaushommia.
Säilytä värit suljetussa astiassa, mielellään jääkaapissa. Säilytin omia värejäni huoneenlämmössä ja yksi niistä homehtui muutamassa päivässä. Jos värit jämähtävät, sekoita ne uudelleen juokseviksi ennen käyttöä.

Huom! Facebookissa osattiin varoitella, että sormivärien värjäämisessä kannattaa olla hieman säästeliäs. Yltiöpäisestä väreillä läträämisestä saattaa saada sormistaan ja kynsienalusistaan kirjavat maalailutuokiota pidemmäksi ajaksi.

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi! :D
    Tätä pitää testailla mun tytön kanssa. Neiti täyttää juurikin 2v ja ei oikein mitään keinovärejä voi vielä käyttää, ettei vaan laita suuhun ja muut "reseptit" on sisältäny jotain allergisoivia aineita, mutta tämäpä voisi toimia.

    ~ Frillycakes ♥ ~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos nämä pääsevät käyttöön :)

      Kyllä kai kaupankin sormivärit ovat periaatteessa syötäviä, koska niiden käyttäjäkunta on yleensä aika nuorta porukkaa. Ongelma taitaa vaan olla siinä, että koska ne eivät ole virallisesti elintarvikkeita, ei niihin tarvitse kirjoittaa, mistä ne on tehty.

      Eivät nämä ole piirtämisominaisuuksisltaan ihan samanlaisia kuin kaupan värit, mutta läträämispiirtelyyn nämä ovat varmasti tosi hyvät. Mielestäni se on näille iso plussa, että pieni piirtelijä voi olla mukana auttamassa, kun näitä tehdään :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu