maanantai 21. marraskuuta 2016

Koristeelliset suklaasuolatikut


Suolatikuista voi askarrella söpöjä, suolaisen makeita herkkuja. Suklaasuolatikut ovat helppoja tehdä, sillä suolatikkujen lisäksi tarvitset vain suklaata ja haluamiasi ripoteltavia asioita. Omat suosikkiyhdistelmäni ovat valkosuklaa ja pistaasi sekä tumma suklaa ja kookos.


Vegaanista valkoista suklaata löytyy nykyisin yllättävän helposti, sillä iChock-merkin suklaat kuuluvat S-ryhmän valikoimiin. Sarjassa on tällä hetkellä kaksi valkoista suklaata eli maustamaton valkoinen suklaa sekä nougat crisp, joista ensimmäinen sopii hyvin leivontaan ja toinen erityisesti sellaisenaan syötäväksi. iChockin suklaita löytyy Prismoista ja S-marketeista viimeistään sen jälkeen, kun muistuttelee kauppiasta niiden mahtavuudesta. Myös Vegekaupat, Ruohonjuuri, Ekolo ja luullakseni myös Punnitse ja säästä myyvät niitä. Nämä kaupat myyvät myös muita vegaanisia valkoisia suklaita, kuten Plamilia, Vivania, Bonvitaa, Organicaa ja Vantastic Foodsia.

Strösselirintamalla vegaanisia vaihtoehtoja on vielä valitettavan vähän, sillä suurin osa perusruokakauppojen koristelutuotteista sisältää eläinperäisiä ainesosia. Dr. Oetkerillä on onneksi kuitenkin sekä suklaa- että värikästä strösseliä, joita löytyy lähes kaikista ruokakaupoista. Vegekaupoista voi puolestaan ostaa Quality Sprinklesin tuotteita, jotka ovat mielestäni aika mahtavia. Ne myydään riittoisissa pakkauksissa ja niissä on hyvin valikoimaa yksivärisistä nonparelleista monen eri strösselin pakkauksiin. Kokoamani listan eläinystävällisistä koristelutuotteista löydät täältä.


Suklaasuolatikut
  • suolatikkuja
  • suklaata (katso lista vegaanisista suklaista täältä)
haluamiasi koristeita, kuten
  • strösseliä (katso lista vegaanisista koristelutuotteista täältä)
  • pähkinämurskaa (esim. pistaasia, suola- tai hasselpähkinää)
  • keksimuruja (katso lista vegaanisista kekseistä täältä)
  • kookoshiutaleita
  • murskattua mulperimarjaa
  • marianne- tai turkinpippurirouhetta
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Laita suklaa esim. shottilasiin tai muuhun vastaavaan.
  2. Kasta suolatikku suklaaseen. Tarvittaessa lusikoi suklaata suolatikun päälle. Anna ylimääräisen suklaan valua pois.
  3. Kierittele suolatikkua koristeissa. (Koin itse kätevimmäksi ripotella koristeet kämmenelle.)
  4. Laita valmiit suklaasuolatikut kuivumaan leivinpaperin päälle. Anna niiden jähmettyä jääkaapissa.
  5. Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.
Jos aiot tehdä näitä lahjaksi tai syödä vasta parin päivän päästä valmistuksesta, kannattaa suklaa temperoida, jotta se ei muutu harmaaksi ja reikäiseksi. Täältä löydät lisätietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu