torstai 4. kesäkuuta 2009

Mustikkamuffinssit (12 kpl)

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.
Olen sitä koulukuntaa, joka kutsuu muffinsseja muffinsseiksi eikä muffineiksi. Toivon, että suotte tämän minulle anteeksi, vaikka kielitoimisto olisi asiasta mitä mieltä tahansa.
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 dl kasvimaitoa (itse käytin vaniljanmakuista soijamaitoa)
  • n. 4 dl mustikoita (jäiset käyvät hyvin)
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää joukkoon loput aineet mustikoita lukuunottamatta ja sekoita. Lisää lopuksi mustikat.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 C-asteessa n. 20 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Juu, muffinSSEILLE täältäkin kannatusta! Näyttävätpä hyviltä. :)

    VastaaPoista
  2. Go muffinssit, go!!

    Näistä tuli yllättävän sinisiä, vaikka käytin jäisiä marjoja enkä mitenkään erityisesti vatkannut tai muussannut taikinaa. Kaverinikin kysyi, että olenko värjännyt näitä jotenkin.

    VastaaPoista
  3. Jos mustikoihin sekoittaa vähän perunajauhoja niistä ei tule niin sinisiä.

    VastaaPoista
  4. Haluaisin kokeilla näitä, ja tuli mieleen, että voisikohan näihin lisätä rouhittua valkosuklaata? Vai meneekö homma täysin plörinäksi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut siitä, että en ole aikaisemmin huomannut kommenttiasi! En usko, että homma menee valkosuklaalla plörinäksi :) Tein vuosi sitten testin siitä, miten eri vegaaniset valkosuklaat toimivat leivonnassa. Mikäli kokemukseni kiinnostavat, voit lukea eri vaihtoehdoista täältä: http://www.kamomillankonditoria.com/2017/04/maidottomat-valkosuklaat.html

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu