lauantai 10. heinäkuuta 2010

Soijasuikalepasteijat

Olin menossa elokuviin ja halusin evääksi jotakin suolaista. Pakastimesta löytyi torttutaikinalevyjä, joista valmistui herkullisia (vaikkakin hieman perunannäköisiä) pasteijoita.

Täytin pasteijat liotettujen soijasuikaleiden lisäksi porkkanoilla, paprikalla, sipulilla ja valkosipulilla, jotka kaikki paistoin ja maustoin paistinpannulla rypsiöljyssä. Mausteina käytin yrttisuolaa, savupaprikaa, jeeraa, cajunmaustetta, meiramia ja basilikaa. Paistoin pasteijoita 225 C-asteessa viitisentoista minuuttia. Vegaaniset torttu- ja lehtitaikinat ovat listattuna täällä.

Huomenna sunnuntaina on World Vegan Junk Food Day, jonka ruokalistalle nämä pasteijat varmasti sopivat hyvin, kunhan vain muistaa paistaa täytteet runsaassa rasvassa ;) Itse en ehdi huomenna viettämään roskaruokapäivää, mutta otin tänään hiukan etumatkaa käymällä Vohvelikahvilassa ensimmäistä kertaa elämässäni. Vohvelikahvilasta löytyy oma ruokalista vegaaneille! Tarjolla on kolme makeaa ja yksi suolainen vohveli. Söin suklaa-pähkinävohvelin soijajäätelöllä ja se oli aivan fantastisen hyvää. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Oih, noi vohvelit näyttää niin hyviltä! Oli tarkoitus mennä tällä viikolla Tampereelle ja Vohvelikahvilaan myös, mutta se nyt jäi...

    VastaaPoista
  2. Sun pitää kyllä ehdottomasti päästä Vohvelikahvilaan, kun käyt seuraavan kerran Tampereella. Kun sain annoksen eteeni, olin hieman harmissani siitä, että pähkinää näytti olevan niin vähän. Sitä oli kuitenkin maun puolesta juuri sopivassa suhteessa kaikkeen muuhun nähden. Täytyy kyllä pian päästä testaamaan myös muut vegaanivohvelit - samalla kertaa se ei kyllä valitettavasti onnistu, koska vohveli on niin iso.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu