maanantai 21. marraskuuta 2011

Ravintolapäivän Café Ysäridisco

Harmittelimme viime kesänä kaveriporukalla sitä, että missään ei järjestetä ysäridiscoa. Tämä harmittelu tuli mieleen siinä vaiheessa, kun päätimme laittaa ravintolan pystyyn nyt kolmantena ravintolapäivänä. Näin sai alkunsa kahvila, jonka taustamusana soivat yhdeksänkymmentä luvut pahimmat parhaimmat techno- ja dancebiisit. Kai muistat vielä Dr. Albanin, Haddawayn, 2 Unlimitedin, Aquan, Sash!:n, Solid Basen ja muut huippubändit?




Ruokalistalle valikoitui pientä suolaista eli pitsapaloja ja burgereita sekä makeita herkkuja, kuten pikkukakkusia ja juustokakkua. Illan hittijuoma oli selkeästi vaahtokarkkikaakao! Syömiset ja juomiset oli nimetty ysäriltä tuttujen tv-sarjojen ja elokuvien mukaan.
  • Speden spelien spitsapaloista löytyi soijarouhe-tomaattikastiketta, paprikaa ja soijajuustoa sekä hieman vaihdellen ananasta, oliiveja, punasipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
  • Toinen suolainen eli Beverly Hillsin burgeri sisälsi seitanpihvin, itsetehtyä kurkkusalaattia, tomaattia, salaattia ja pellavamajoneesia vastaleivotun sämpylän välissä. Seitanpihvi oli valmistettu Viidentähden vegaanin eli Chocochilin Elinan ohjeella sillä erotuksella, että sen taikinaan lisättiin sopivasti tuoretta valkosipulia.
  • Kaunottarella ja Hirviöllä oli omat pikkukakkusensa. Kaunotar koostui vaniljapohjasta ja cashewpähkinäkuorrutteesta (ohje alla) ja Hirviö gluteenittomasta suklaapikkukakkusesta ja kaakaoisesta kaksivärisestä tomusokerikuorrutteesta.
  • Jurassic Parkin juustokakkuja oli kahta laatua: sitruunainen tehtiin jälleen Viiden tähden vegaanin ohjeella ja vadelmainen kookos-limejuustokakku tehtiin omalla ohjeella, jonka lisäilen tänne myöhemmin.
  • Matrixin mokkapalat tehtiin kaksinkertaisella mehevien mokkapalojen ohjeella ja koristeltiin rouhituilla pistaasinsydämillä.
  • Juomapuolesta vastasivat Viidakon Ykän vaahtokarkkikaakaon lisäksi Lastentarhan kytän limsa, Tuomion päivän Terminator-tee ja Kapteeni Planeetan kahvi.
Kaikki tarjoilumme olivat vegaanisia, minkä lisäksi niissä käytettiin mahdollisimman paljon luomua ja reilun kaupan tuotteita. Tästä huolimatta meillä oli sen verran halvat hinnat, että muutama asiakas halusi ehdottomasti maksaa ylimääräistä. Kahvilamme tuotti jonkin verran voittoa, ja se käytetään ensi toukokuun Vegfest-tapahtuman hyväksi jollakin kivalla tavalla.


Pitsa teki kauppansa! Sitä sai halutessaan terästää valkosipuliöljyllä.



Pitkä valokaapeli johdatteli discoilijat Kauppakadulta sisäpihalle, jonne kahvilatelttamme oli pystytetty.



Asiakkaiden tarkkaa lukumäärää on vaikea tietää, mutta veikkauksemme on, että heitä kävi illan aikana lähemmäs sata!



Valokaapeli ei kauheasti valaissut pimeässä illassa, joten kuvasin makeat tarjoilut sisätilojen paremmissa valoissa.

Kaunottaren kuorrute (riittää 25 pikkukakkuseen)

  • 1 prk (170 g) cashewpähkinävoita
  • 100 g vegaanista margariinia (lista löytyy täältä)
  • 0,25 tl vaniljaa
  • n. 1 pkt tomusokeria
  • 1–2 rkl kauramaitoa
  1. Vatkaa cashewpähkinävoi, margariini ja vanilja sähkövatkaimella tasaiseksi.
  2. Lisää puolet tomusokerista ja vatkaa kuohkeaksi.
  3. Lisää ruokalusikallinen kauramaitoa ja sen verran tomusokeria, että saat jämäkän, mutta helposti levitettävän tahnan. Jos tahna on liian jämptiä, lisää hieman kauramaitoa, ja jos taas liian löysää, lisää tomusokeria.
  4. Pursota tai levitä veitsellä pikkukakkusten päälle.


Ysäridiscossa oli tietysti ysärirekvisiittaa, kuten fanitus-t-paitoja, NHL-lippiksiä ja ei-niin-massiivinen discopallo. Muutama uskalias otti muutamia tanssiaskeleitakin illan aikana!

Ysäridiscosta tehtiin etukäteisjuttu Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoiden Utain-lehteen, minkä lisäksi Ysäridisco mainittiin sunnuntain Aamulehdessä. Myös ensi keskiviikon Tori-lehteä kannattaa vilkuilla sillä silmällä.

Seuraavan kerran ravintolapäivää vietetään helmikuussa. Mitäköhän silloin keksittäisiin? Kaurajätskikioski?

3 kommenttia:

  1. Oli tosi hyvää kaakao ja mokkapala, oli vaan hirvittävän kylmä, muuten olisi voinut fiilistellä varmasti pidempäänkin.
    Pitääpäs tsekata Tori huomenna!

    VastaaPoista
  2. Tuot aina mieleeni erään paikallisen Punnitse & Säästän kauppiaan. Tai kuvittelen aina hänet leipomassa, kun sinun postauksia luen! Tuskin olet kyseinen myyjä, kun välimatkaa on huimasti, mutta silti :)

    Ravintolapäivä sattui kyllä olemaan hurjan kylmä, minäkin yhdellä ulkokeittiöllä piipahdin eikä siinä pitkään pystynyt olemaan. Kokkejakin palelsi jo tunnin seisomisen jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Milka: Oli kyllä tosi kylmä ja tuulinen ilma, vaikka oltiin sisäpihalla, jonne ei tuulen luulisi pääsevän. Torissa oli hieno kuva, jossa naapuritalo näytti olevan liekeissä :D

    Hanna: Sinällään ei mennyt kuvittelut ihan pieleen, että olen töissä hieman samanlaisessa kaupassa kuin P&S :) Meillä oli kyllä aika vilpoisat tunnelmat ravintolapäivänä, mutta onneksi meillä oli lämmittelymahdollisuus discoilun merkeissä.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu