sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kardemumma-mokkapalat


Pieni, vaikkakin ihana fiksaus tavismokkapaloihin, olkaa hyvät!



Kardemumma-mokkapalat (pellillinen)
  • 1 dl kahvia
  • 4 dl kauramaitoa
  • 1,5 dl rypsi- tai kookosöljyä
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kristallisuolaa (tai 0,5 tl perussuolaa)
  • 5 dl ruokosokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
  • 0,5 dl kahvia
  • hyppysellinen vaniljaa
  • hyppysellinen kardemummaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 5–6 dl tomusokeria
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja levitä leivinpaperi uunipellille.
  2. Sekoita kahvi, kauramaito, öljy, vanilja, kardemumma, suola ja sokeri.
  3. Mittaa ensin toiseen kulhoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne hyvin. Kaada jauhoseos nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muutamat pienet paakut taikinassa eivät haittaa.
  4. Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle, paista esilämmitetyssä uunissa 35 minuuttia ja valmista sillä aikaa kuorrute.
  5. Mittaa kulhoon kahvi ja mausteet. Lisää tomusokeria desilitra kerrallaan hyvin sekoittaen, kunnes kuorrute on melko jämäkkää, mutta vielä levittyvää.
  6. Levitä kuorrute kuuman pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  7. Leikkaa paloihin vielä, kun kuorrute on hieman lämmintä, jotta kuorrute ei leikatessa murru ruman näköiseksi. Anna ruutujen jäähtyä ja syö.

10 kommenttia:

  1. Suosittelen! Kardemumma maistuu näissä todella ihanalta ja se sopii kahvin maun kanssa tosi kivasti yhteen.

    VastaaPoista
  2. Oi nam, näyttää ja kuulostaa hyvältä! :)

    liveloveandrockon.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. tein puolikkaan annoksen, muuten hyvä mutta sokeria liian paljon ohjeessa, ainakin minun makuuni tuli aivan liian makea.. :O

    VastaaPoista
  4. Kiva, että olivat muuten hyviä :)

    Kun tein tätä, niin valmistin sen kahdella eri tavalla: vähemmän sokerisena ja tällä sokerimäärällä, joista tästä tuli rakenteeltaan huomattavasti parempi. Sokerin määrää voi siis jonkin verran vähentää, mutta silloin levy halkeilee uunissa. Sokerin tilalla voisi ehkä myös osittain käyttää makeuttamatonta omenasosetta, joka toisi hieman makeutta, mutta tekisi leivonnaisesta pehmeän.

    VastaaPoista
  5. Piipahdin eilen Keskustorilla vegaaniruokien maistatuksessa. Mukaan tarttui tietysti myös reseptivihkoja ja siellä näytti olevan Kamomillan ohjeitakin. Tosi kiva, että vegaaanileivonnan helppoutta ja maukkautta tuodaan esille, siellä oli mummotkin jonottamassa seitanille :)
    -Mimmi

    VastaaPoista
  6. Kivaa, että olit maistelemassa, Mimmi! Olin siis itse siellä mukana jakamassa maistiaisia :) Ihan kamalasti kävi ihmisiä teltallamme ja palaute ruoista oli tosi positiivista.

    Vegaaniliiton Tampereen ryhmän blogista löytyy juttu eilisestä maistatuksesta resepteineen:
    http://vegaaniliittotampere.blogspot.fi/2012/11/vegaaniviikon-torstai-pihvi-ja.html

    VastaaPoista
  7. Moikka! Ajattelin näitä leipoa juhliin. Säilyyköhän hyvänä jos leivon kaksi päivää ennen juhlia, vai olisiko hyvä pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos säilytät nämä ilmatiiviisti, ehkä mieluiten jääkaapissa, niin säilyvät kyllä varmasti eivätkä kuivu. Jos päädyt pakastamiseen, niin nämä kannattaa kuorruttaa vasta sulattamisen jälkeen. Koska kuorrute on tarkoitus laittaa kuuman pohjan päälle, niin voit tehdä kuorrutteesta himpun verran notkeampaa käyttämällä vähän enemmän nestettä tai vähän vähemmän tomusokeria, jotta se levittyy helpommin viileän pohjan päälle.

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu