perjantai 15. helmikuuta 2013

Neljän vanha blogi!


Oi, miten ihana päivä! Kamomillan konditorialla on nyt tulevana sunnuntaina 4-vuotissynttärit, ja kahden edellisen synttäripäivän tapaan katoin tänäänkin synttärimaistiaispöydän Runsaudensarveen. Tarjolla oli viittä erilaista täytekakkua, jotka riittivät juuri sopivasti niille kahdeksallekymmenelle (!) henkilölle, jotka kävivät päivän aikana maistiaisilla. Viimeinen kakkupala katosi parempiin suihin tasan kello kuusi, jolloin kauppa meni kiinni ja maistatuksen oli tarkoituskin loppua.



Synttäritarjoilut olivat tällä kertaa seuraavanlaiset:
  • Pähkinä-suklaakakku
  • Sitruunakakku
  • Puolukkakakku
  • Minttusuklaakakku
  • Kahvi-suklaakakku


Tiedän, että saattaa vaikuttaa hieman huikentelevaiselta leipoa montaa erilaista täytekakkua ventovieraille ihmisille niinkin hölmön asian kuin blogisynttäreiden vuoksi. Tarkoitukseni oli kuitenkin osoittaa, että vegaaninen täytekakkumaailma pitää sisällään muutakin kuin lössähtänyttä soijavispiä ja banaaneja kakun välissä.

Kaikista kakuista tykättiin ihan kamalasti, ja oli tosi kivaa saada jutella kiinnostuneiden ihmisten kanssa vegaanisesta leivonnasta. Monelle maistelijalle olikin iso yllätys, että ilman kananmunia ja lehmänmaitoa voi leipoa maukkaita täytekakkuja. Itselleni jäi maistatuksesta tosi hyvä mieli. Valtavasti kiitoksia kaikille, jotka tänään kävivät kakkumaistiaisilla!

Pähkinä-suklaakakku

Pähkinä-suklaakakku

Minttusuklaakakku (gluteeniton, soijaton, pähkinätön)

Minttusuklaakakku

Kahvi-suklaakakku (pähkinätön, soijaton)

Puolukkakakku (pähkinätön)

Testasin kakun kuorrutteeksi vaahterasiirappikinuskia, koska se kuulosti herkulliselta idealta. Kyllä se lopulta maistuikin tosi hyvältä, mutta en välttämättä koe kinuskin keittämistä puolen tunnin ajan erityisen järkevänä ajankäyttönä. Vaahterasiirapittoman  ja vähän nopeammin valmistuvan kinuskin ohjeen löydät täältä.

Vaahterasiirappikinuski
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 2 dl soijakermaa (käytin Alpron soijavispiä)
  • hyppysellinen vaniljaa
  • hyppysellinen suolaa
  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  2. Keitä pienellä lämmöllä, kunnes seos selvästi paksuuntuu tai kun sen lämpötila kohoaa 110 C-asteeseen. (Minulla meni tähän aikaa niinkin kauan kuin 30 minuuttia! Lieden tehosta ja kattilan koosta riippuen aika voi kuitenkin olla joko selvästi lyhyempi tai selvästi pidempi.)
  3. Anna kinuskin jäähtyä hieman ennen sen levittämistä, jotta se ei imeydy kakkuun. Voit laittaa kinuskin kylmään vesihauteeseen, mutta sekoita sitä jäähtymisen ajan jatkuvasti vispilällä, jotta se ei jähmety liikaa.
Kahvi-suklaakakku vasemmalla ja puolukkakakku oikealla

Sitruunakakku (pähkinätön)

Sitruunakakku

Sitruuna-soijajogurttimousse
  • 1 prk maustamatonta soijajogurttia (Alpro)
  • 1 prk Alpro Airy & Creamy -soijavispiä
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,75 tl agar agar jauhetta
  • ripaus vaniljajauhetta
  1. Laita soijajogurtti valumaan kahvinsuodattimeen jääkaappiin yöksi. Katso ohje täältä.
  2. Mittaa muut aineet kattilaan ja keitä seosta kaksi minuuttia. Anna sitruuna-soijavispin jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Vaahdota sitruuna-soijavispi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita mukaan myös valutettu soijajogurtti.
  4. Käytä kakun täytteenä tai syö vaikka sellaisenaan.

16 kommenttia:

  1. oi että, onnelliset asiakkaat! Jos mielesi tekee juhlistaa blogisynttäreitä ensi vuonna esim. täällä pääkaupungissa, niin minä ainakin olen paikalla! Onnea vuosipäivästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensi vuonnahan on vuorossa 5-vuotispäivä eli vähän niin kuin pyöreät vuodet, joten ei sitä tiedä, vaikka lähtisin maistatusturneelle Helsinkiin :D

      Poista
  2. Ihanan näköisiä kakkuja!

    VastaaPoista
  3. Ihania kakkuja ja onnea vain 4-vuotiaalle :o)
    On pakko kertoa mitä kaverille vastattiin konditoriassa, kun hän kysyi löytyykö jotain makeata leivonnaista vegaaneille. Sai vastauksen ettei munatonta ja maidotonta makeata leivonnaista voi tehdä :oD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja voi RRAAAAHHH!!!! :D Toivottavasti kaverisi osasi hämmästykseltään vastata, että olivat hieman väärässä :D

      Poista
  4. Voi mitkä tarjoilut, upeat kakut ja onnea :)

    VastaaPoista
  5. Helsingin turneelle iso peukku täältä :D Onnea blogille ja bloggaajalle!

    VastaaPoista
  6. Onnea 4-vuotiaalle! Hitsit olisinpa Tampereella, niin pääsisin maistelemaan :) Kakkujen leipominen ei ole koskaan huikentelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Myöhäiset onnittelut myös sinun blogillesi!

      Poista
  7. Onnea 4 vuotiaalle ja VAU mitä kakkuja!

    VastaaPoista
  8. Namskis, millaisia kakkuja! Vesi herahti kielelle. :) Onnea 4-vuotiaalle!

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu