tiistai 8. lokakuuta 2013

Kookosjääkahvi


Pidän tosi paljon kahvin mausta, mutta en voi sietää sen aiheuttamaa tärinää, enkä sitä, että aamulla juotu kahvikupillinen pitää minut koko seuraavan yön hereillä. Juonkin kahvia ehkä kerran kuukaudessa, ja silloinkin valitsen kofeiinittoman vaihtoehdon. Nyt olen kuitenkin juonut viikon sisällä jo kolmesti kahvia, koska keksin sekoittaa sen sekaan kookoskermaa. Kahvin ja kookoksen liitto on lähes täydellinen, joten arvelen, että tätä juomaa tulee juotua myös tulevaisuudessa vähän useammin kuin kerran kuukaudessa.Kookosjääkahvi (kahdelle*)
 • 2 dl kookoskermaa
 • 3 dl kauramaitoa
 • 1,5 tl pikakahvijauhetta
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 1/8 tl vaniljajauhetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
 • 0,5 dl vaahterasiirappia tai kookossokeria (tai muuta siirappia tai sokeria)
 • 1,5 dl jääpaloja
 1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.
 2. Tehosekoita, kunnes jääkahvi on kuohkeaa.
 3. Kaada kuppeihin ja tarjoile heti.
* Itse join tämän koko määrän yksin ja voin kertoa, että sen jälkeen olo ei ollut mitä parhain vaan hyvin ähkyisä. Jaa siis tämä annos mieluiten kaverin kanssa, niin ei tule paha olo, vaan kiva mieli hyvän juoman jakamisesta.

Jos pikakahvi ei ole juttusi, voit tietenkin käyttää tässä myös oikeaa kahvia. Keitä tositosi vahvaa kahvia kaksi desilitraa ja sekoita se muiden ainesten joukkoon. Voit myös pakastaa kahvin jääpalamuotissa ja käyttää kahvijääpaloja juoman viilentämiseen. Jos kahvi ei ole juttusi esimerkiksi samoista syistä kuin minulla, mutta kaipaat jotain sen makuista, niin viljakahvi sopii tähän varmasti myös.

On muuten hauskaa huomata, että ihmettelin ehkä vielä vuosi sitten sitä, miksi niin monet ruoka- ja videoblogistit käyttävät tarjoiluastioina isoja lasipurkkeja. Nykyisin juon lähes kaikki juomat mistäpä muustakaan kuin isoista lasipurkeista. Syy on tietysti niinkin yksinkertainen, että niihin mahtuu enemmän tavaraa. Kukapa olisi uskonut!

4 kommenttia:

 1. Kookoskerma/maito on mun suurimpia suosikkejani ja minunkin kahviini sitä on joutunut välillä, Hyvää on:)

  VastaaPoista
 2. Ihana idea! Pakko testata. Olen muuten kans ihan kofeiiniyliherkkä. Jos juon jatkuvasti kahvia, saan niin ikäviä (vaarattomia) rytmihäiriöitä ja joudun syömään ihan lääkkeitä. Joten kofeiiniton on kans mun juttu! =) Mut jos oon ihan mahtiväsynyt, niin silloin juon oikeaa kahvia. Hyvä pitää sekin vaihtoehto pahan päivän varalle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kuulostaa ikävältä tunteelta! Itselleni yksikin kahvikuppi saa aikaan sellaisen levottoman olon, ettei kyllä hetkeen tee mieli juoda lisää kahvia.

   Jos olen tosi väsynyt, mutta jostain syystä on pakko pysyä hereillä tai skarppina, juon silloin jotain luomuenergiajuomaa. Jostain syystä niistä ei tule samanlainen tärinäolo kuin kahvista.

   Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu