sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Puolukkamuffinssit speltistä ja rukiista


Eilen torikauppiaan kojusta lähti mukaani puolukoita ja karpaloita pakastimeeni odottamaan päätymistä aamusmoothieeni. Osasta puolukoita leivoin kuitenkin heti muffinsseja. Vaikka näiden raaka-aineet ovatkin niin sanotusti terveellisiä, eivät nämä maistu yhtään terveelliselle. Kookossokeri antaa ihanaa kinuskista makua, eikä speltissä tai rukiissakaan ole mitään valittamista.



Puolukkamuffinssit speltistä ja rukiista (12 kpl)
  • 1,5 dl kauramaitoa
  • 0,75 dl öljyä
  • 1,5 dl kookossokeria (tai täysruoko- tai valkoista sokeria)
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 dl täysjyväspelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl puolukoita
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa muffinssipelti paperivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä vuokia, kuten amerikan-, folio- tai silikonivuokia.
  2. Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, vanilja ja ruisjauhot. 
  3. Lisää joukkoon spelttijauhot ja leivinjauhe ja sekoita nopeasti tasaiseksi, mutta vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
  4. Sekoita taikinaan lopuksi puolukat.
  5. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 18 minuuttia. Muffinssit ovat valmiit, kun niihin työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.
  6. Anna muffinssien jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen niiden syömistä, jotta suu ei pala kiehuvista puolukoista. Säilytä mieluiten jääkaapissa.


PS. Muistathan, että olen omalta osaltani mukana Docventuresin Lihattomassa lokakuussa kirjoittamalla ruokapäiväkirjaa Kamomillan konditorian Facebook-sivulle. Ruokapäiväkirjaa pääset lukemaan tästä linkistä. Lisäksi olen lihattomien hengessä mukana opettelemalla itselleni uuden ja vaikean jutun eli jättämällä palmuöljyä sisältävät tuotteet pois lautaseltani lokakuun ajaksi. Palmuöljyttömyydestä voit lukea tästä kirjoituksestani.

2 kommenttia:

  1. Varmasti ovat maistuvaisia! Itsekin olen tykästynyt spelttileivontaan ja puolukat sopivat speltin makuun hyvin. Ja nuo tummat sokerit antavat ihanaa makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhan vähän tulee omassa keittiössä käytettyä (täysjyvä)spelttiä ja täysruoko- ynnä muita tummia sokereita, vaikka ne maistuvatkin täyteläisemmiltä kuin valkeat versionsa. Tummat sokerit maistuvat tosi hyviltä, mutta joihinkin leivonnaisiin ne ovat vähän raskaita, joten en siksi käytä niitä yleensä esim. täytekakkuihin. Varmasti ne sopivat niihinkin hyvin, mutta valkoisella sokerilla saa kuohkeamman kakkupohjan.

      Arvelen, että jos tämän saman reseptin tekee valkoisilla vehnäjauhoilla ja valkoisella sokerilla, tulee lopputuloksesta ihan hyvää, mutta ikään kuin tyhjän makuista, jos on päässyt täysruokosokerin ja täysjyväviljojen makuun. :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu