tiistai 22. lokakuuta 2013

Uusi ilme ja vanha kakku


Blogi näyttää nyt niin nätiltä, että en kestä! Kuvittaja Juha Harju teki minulle bannerin ja vähän muitakin kuvia, ja olen niin kamalan tyytyväinen, että en meinaa pystyä olemaan. Halusin banneriin lehmän ja kanan eli ne tyypit, joiden takia tätä blogia kirjoitan, ja olen erityisen iloinen siitä, että Juha keksi piirtää kuvaan myös vasikan. Valtavan suuri kiitos Juhalle hienoakin hienommasta bannerista!Juhan kotisivuille pääset tästä: Kuvittaja Juha. Siellä on kaikkea hienoa!

Vaikka olenkin blogiin liittyvistä uudistuksista, kuten omasta domainista ja erityisesti tästä bannerista ihan äärimmäisen innoissani, on tietyllä tavalla myös pikkiriikkisen haikea olo siitä, että nyt blogissa näkyy myös jonkun toisen kädenjälki kuin omani, jonka koostamiseen käytän yleisimmin vanhaa kunnon Paintia. Juhan kädenjälki on kuitenkin sen verran mahtavaa, että eipä tässä kauaa jaksa haikeilla, vaan jatketaan leipomisjutuilla.


Koska nyt on Reilun kaupan viikko, leivoin vähän kakkua ikivanhalla reseptillä töissä asiakkaille syötettäväksi. Vanha tuttumme eli banaanikakku muuntautui vähän toisenlaiseksi seuraavanlaisella ohjeella, ja siitä tuli tosi hyvää. Ainesten perässä olevat kirjaimet kertovat, jos raaka-ainetta on saatavilla luomuna (L) tai reilun kaupan tuotteena (R).

Banaani-inkivääri-kardemumma-suklaa-kookoskakku
 • 3 banaania (R, L)
 • 2 dl vettä
 • 2,5 dl sokeria (R, L)
 • 1 dl kookosöljyä (R*, L)
 • 0,5 dl kaakaojauhetta (R, L)
 • 0,25 tl vaniljajauhetta (R, L)  tai 2 tl vaniljasokeria (R, L)
 • 1 tl kardemummaa (L)
 • 1 tl inkiväärijauhetta (R, L)
 • 2 dl täysjyväspelttijauhoja (L)
 • 2 dl puolikarkeita spelttijauhoja (L)
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl ruokasoodaa
 1. Muussaa banaanit. Lisää niiden joukkoon vesi, sokeri, (juokseva) kookosöljy, kaakaojauhe, vaniljajauhe, kardemumma ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi.
 2. Siivilöi taikinan sekaan molemmat spelttijauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda ja sekoita tasaiseksi.
 3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
 4. Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
 5. Anna jäähtyä ja leikkaa ruuduiksi.
* Virilo-merkkistä kylmäpuristettua kookosöljyä löytyy Fair For Life -reilun kaupan merkillä varustettuna. Fair For Life on eri reilun kaupan sertifikaatti kuin useimmille tuttu FLO-sertifikaatti, jota juhlistetaan nyt kuluvalla viikolla. Tästä Vegaaniliiton ja Maailmankauppa Tasajaon esitteestä voi muuten katsella vähän lisää reilun kaupan merkkejä sekä tietysti kivoja reseptejä, joista pari on vilahtanut täällä blogissakin.

5 kommenttia:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu