torstai 30. tammikuuta 2014

Runebergin päivän herkutRunebergin päivä on yksi lempijuhlistani. Ei siksi, että olisin jotenkin Runebergin fani, mutta hänen vaimonsa Fredrikan keksimistä tortuista tykkään sitäkin enemmän. Jotenkin vaan runebergintortussa kaikki maistuu hyvälle yhdessä: mantelit, vadelmat, sokerikuorrutus, kardemumma.Tästä näet, miten runebergintortut valmistuvat.


Jos haluat nähdä videosta pitkän version puhuttuine ohjeineen, löydät sen Kamomillan konditorian YouTube-kanavalta.

Tässä lista blogin monista runebergintorttuvariaatioista:

Mea Salon raakarunebergintortun löydät Hellaton kokki -blogista
Ei sitten muuta kuin hyvää Runebergin päivää itse kullekin!

7 kommenttia:

 1. Olipas kiva video, ihan kuin olisit kädestä pitäen neuvonut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! "Vähän" pitää vielä hioa kuvaus- ja editointitaitoja, mutta kiva, jos video olisi tällaisenaankin kiva. :)

   Poista
 2. Maukasta Runebergin päivää! Tein sun Perus-Runis ohjetta mukaillen torttuja saksalaisille työkavereille, hyvin upposivat. Kaipasin Suomeen jääneitä Runebergin torttu-muottejani ja jouduin tyytymään mukimalleihin. Niissä oli tosin kätevä kuskata tortut töihin ja tarjoilla suoraan mukista :)

  -Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myöhästynyttä Runebergin päivää myös sinulle :) Onpa muuten mahtava idea nuo mukit!

   Poista
 3. Tein vegaani-Runebergeja ja kyllapa tuli hyvia. Kiitos paljon reseptista!!

  VastaaPoista
 4. Konditori siskoni teki viimevuonna Runeberg-bileisiini ison kasan vegaanisia torttuja, ja ei kyllä mitään eroa ollut huomattavissa perinteisiin. Harjoituksen vuoksi teki näitä tavallisiakin, ja muistaakseni vegaaniset menivät ensimmäisenä ja niitä kehuttiin eniten.

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu