sunnuntai 10. elokuuta 2014

Ahti-kakku x 2


Eräs pieni Ahti on nyt vuoden vanha ja sen vuoksi hänelle järkättiin kaksipäiväiset synttärihipat. Pääsin siis tekemään kaksi Ahti-aiheista kakkua kahtena päivänä peräkkäin. Vegaaniliiton torstaisen yökahvilan ja eilisen koirakakun aiheuttamien aikataulullisten asioiden vuoksi tein ensimmäiseen kakkuun tosi simppelit koristeet. Toisen kakun koristeluihin minulla oli vähän enemmän aikaa käytettävänä, joten siihen tein vähän yksityiskohtaisemman Ahdin vermeineen. Näistä tuli aika tosi kivat!
Ahti-kakku (20–25 hengelle)
 • Kakkupohjana on vaaleaa kakkupohja. Ensimmäisessä kakussa pohjia on kolme ja toisessa kaksi.
 • Kakut on kostutetut lime–sokeri-vedellä.
 • Ensimmäisen Ahti-kakun välissä on kilo tuoreita mansikoita sekä yksi annos tätä vadelmamoussea. Toisen kakun välissä on puoli kiloa tuoreita vadelmia sekä yksi annos  mustikkamoussea.
 • Kakun kuorrute on jämäkkää soijavispiä, jota käytin noin puolentoista annoksen verran.
 • Koristeet ovat tätä sokerimassaa, jota voi ostaa Confettin lisäksi myös esim. Sokokselta.


Halusin tehdä myös kalalle kruunun, koska tahdoin kakun kertovan ihmisen (tai ihmisen luoman jumalahahmon) ja eläimen välisestä tasa-arvosta vallankäyttöasetelman sijasta.


Toisesta Ahti-kakusta tuli krumeluurisempi ja kolmiulotteinen. Kakun hassu muoto johtuu siitä, että käytin sen pohjana myös tuosta ykköskakusta ylijääneitä paloja. Tällä Ahdilla atrain on lojunut vähän pidempään käyttämättömänä, joten siihen on kasvanut merilevää.


Ahti on myös alkanut hieman kaljuuntua.


Ahti tykkää ylpukoista, mutta ei varsinaisesti siitä, että ne kasvavat mutaisessa pohjassa. Mutapohja on Ahdin mielestä vähän ällön tuntuinen.


Ahdilla on kaverina kala ja silläkin on kruunu!

4 kommenttia:

 1. Kiitos paljon! Kakut olivat tosi mahtavia! Upea Ahdin maailma ja herkullisia, koko kakku melkein menikin. Ahdillekin maistui :)

  VastaaPoista
 2. Pikku-Ahdin tätinä pääsin maistamaan molempia kakkuja ja olivat tosi herkullisia, suosikkini oli vatut ja mustikkamousse. Taidankin kokeilla seuraavan kerran vegaanikakkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, että maistui! Jos tulee pulmia matkaan kakkuja leipoessa, niin täältä voi aina kysellä apua :)

   Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu