perjantai 22. elokuuta 2014

Mansikka–vadelma–mustikka-jäätelö


Kesäisin kesä meni jo, mutta jäätelökonetta ei silti kannata laittaa jemmaan. Vielä saa tuoreita marjoja kaupasta ja torilta, joten niistä voi valmistaa vaikka tällaista raikkaan makeaa jäätelöä. Testasin tähän reseptiin glukoosisiirappia, koska sitä sattui löytymään kaapista. Dansukkerin glukoosisiirappia löytyy ihan perusmarkettien sokeriosastoilta, joten sen kummempaan ihmekauppaan ei sen perässä tarvitse lähteä. Siitä saa tehtyä oivallista toffeeta, jos makeishommat kiinnostavat.



Glukoosisiirapin avulla jäätelön pitäisi pysyä pakastimessakin vähemmän hileisenä erityisesti silloin, jos jäätelöitä tekee ilman jäätelökonetta pitämällä jäätelömassaa pakastimessa ja puolen tunnin välein sekoittamalla. Ainakin jäätelökoneella lopputulos oli sekä rakenteeltaan että maultaan hyvin samanlainen sokeriin verrattuna. Saa nähdä, miltä tuo jätski tuntuu, kun sen jämiä kaivelen joskus pakastimesta jätskihimon iskiessä.

Mansikka–vadelma–mustikka-jäätelö (n. 7 dl)
  • 1 dl mansikoita
  • 1 dl vadelmia
  • 1 dl mustikoita
  • 0,75 dl glukoosisiirappia (tai sokeria)
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 2,5 dl soijavispiä tai kookoskermaa
  1. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Jos käytät sokeria glukoosisiirapin sijasta, varmista, että sokeri liukenee nesteiden joukkoon.
  2. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.
  3. Laita valmis jäätelö puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään kunnolla ja tarjoile se sitten tuoreiden tai pakastemarjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu