maanantai 2. helmikuuta 2015

Jäätelösooda


Koska on jo helmikuu, niin ei kesäkään ole enää kaukana! Siksi on ihan hyvä ajankohta julkaista tämmöinen ohjeistus eli tosi helppo ja hauska juoma jäätelöstä ja limsasta. Jos et ole tätä ennen testannut, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tämä voisi olla iso hitti lasten- ja tietysti myös aikuisten juhlissa, erityisesti kesäkuumalla.



Meillä katseltiin viime yönä Super Bowlia, ja vaikka en sinällään ymmärrä tuosta lajista mitään, niin olihan se tosi jännä peli. Olin tietysti varautunut sopivin eväin ja sopivin juomin. Sopivaa juomaa oli tällä kertaa jäätelösooda eli ice cream float tai ice cream soda. Se on ihan mahtava juoma! Kun jäätelön ja limsan yhdistää, muuttuvat ne vaniljaiseksi, pirtelömäiseksi vaahdoksi, jota voi lusikoida tai imeä pillillä.

Jäätelösooda (yhdelle)
  • 1 dl kaura- soija- tai riisijäätelöä
  • 1 tlk kolajuomaa
  1. Laita jäätelö isoon lasiin.
  2. Kaada limsa varovasti päälle. Siksi varovasti, että limsa alkaa jäätelön vaikutuksesta kovasti kuohua.
  3. Sekoittele ja juo.
Limsana voi käyttää muutakin kuin kolaa. Sitruunalimsat ja varmasti myös inkiväärioluet käyvät tähän hyvin.


Limsan kuohumisominaisuuksia  kannattaa muuten hyödyntää pirtelönvalmistuksessa: kun sitruunalimsaa tai kolaa laittaa pirtelön sekaan, saa se kuohumisellaan aikaan tosi kuohkean pirtelön!

2 kommenttia:

  1. Mä muistan monesti penskana maustaneeni jäätelöä limsalla, joten tää pitää kyllä ehdottomasti kokeilla näin vanhempanakin! ja ehkä tosiaan iso lasi voisi olla pientä jäätelökuhoa parempi vaihtoehto :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ei oo kyllä yhtään mitään pelkästään lastenruokaa, vaan kelpasi kyllä tällaiselle kuukautta vaille kolmevitosellekin oikein hyvin :) Ja kannattaa ottaa iso lasi tai tuommoinen lasipurkki, sillä jätskin kanssa limsa vaahtoaa todella paljon!

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu