lauantai 3. lokakuuta 2015

Oreo-korvapuustit


Huomenna on jonkinlainen korvapuustien arvostuspäivä. Sitä voi juhlistaa ihan peruskorvapuusteilla, joiden ohjeen löydät tästä linkistä. Kanelin ja sokerin sijaan voit vaihtoehtoisesti täyttää puustit Oreo-kekseillä, Hugo-kekseillä tai Tiger-kaupoista löytyvillä vaniljatäytekekseillä, sillä ne kaikki ovat vegaanisia. Lopputuloksena on ihana, pehmeä pulla rapeilla keksipaloilla.



Oreo-korvapuustit, 24 kpl
pullataikina
  • 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 25 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 75 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
täyte
  • 2 pkt Oreo-keksejä (á 154 g)
  • 100 g margariinia
  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sen sekaan. (Jos käytät kuivahiivaa, kuumenna kauramaito vielä vähän lämpimämmäksi. Kuivahiivan voi sekoittaa myös suoraan nesteeseen, vaikka pakkauksessa usein sanotaankin, että se pitää sekoittaa jauhoihin.)
  2. Lisää joukkoon suola, sokeri, vaniljajauhe ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää loput vehnäjauhot sekä margariini. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina ei meinaa kiinteytyä.
  3. Peitä taikina liinalla ja anna  sen kohota noin puoli tuntia eli kunnes se on tuplannut kokonsa.
  4. Valmistele täyte kohoamisen aikana. Avaa keksit ja kaavi niiden täyte kulhoon. Sekoita täytteen sekaan margariini. Täytteen ei tarvitse olla täysin sileää eli ei haittaa, jos kuorrute jää pikkuisen paakkuiseksi. Murskaa keksit toiseen kulhoon käsin tai laita ne pussiin ja hienonna kaulimella.
  5. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse puolikas taikina 30 x 25 -senttiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levyn päälle ja ripottele puolet keksimuruista sen pinnalle. Kääri rullalle ja leikkaa kahteentoista osaan. Nosta pullat uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Liikuta pullia varoen, sillä keksimurut ovat irtonaisia. Nipistä pullataikinarullan reuna hyvin kiinni taikinaan, jotta pulla ei paistamisen aikana aukea. Tee samoin myös toiselle taikinanpuolikkaalle. Anna pullien vielä kohota sen aikaa, kun uuni lämpenee. 
  6. Peitä pullat toisella leivinpaperilla, jotta kuivat keksimurut eivät pala paistamisen aikana. Paista pullia 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia eli kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

3 kommenttia:

  1. Hauska idea. :) oreokeksit eivät taida olla vegaanisia?
    Onnittelut myös kirjasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oreot ovat yllättävää kyllä vegaanisia :) Niiden tuoteseloste kannattaa varmuuden vuoksi lukea, sillä joskus ne sisältävät heraa riippuen valmistusmaasta. Käsittääkseni he ovat luopuneet myös heran käytöstä useimmissa maissa.

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Enpä olisi tajunnut lukea pakkauksesta noin tarkkaan. :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu