sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Tee se itse -lahjavinkkejä


Joulun aikaan moni tykkää näperrellä kaikenlaista pientä kivaa. Kokosin siis listan lahjaksi sopivista herkuista. Jos aiot antaa lahjaksi kokonaisen herkkukorin ja ostaa siihen myös valmiita tuotteita, kannattaa katsella vinkkejä Vegaanituotteet-sivulta ja erityisesti sen joulu-, suklaa- ja keksilistauksesta.

Huom! Ruokalahjoja tehdessä kannattaa huomioida se, että itsetehdyt jutut eivät säily ikuisesti. Lahjat kannattaakin antaa lahjottaville heti, kun ne ovat valmistuneet ja ohjeistaa syömään ne mahdollisimman pian.

Lemon curd (kuva yllä) valmistuu kätevästi pehmeästä tofusta, mutta ei maistu yhtään tofulta.


Piparminttukaramellit voi laittaa söpöön purkkiin ja lahjoa niillä söpöä kaveria.Suklaan ystäville voi tehdä hasselpähkinäkrokanttia. Suosittelen temperoimaan suklaan, jotta lahja säilyy nättinä syömiseen saakka!Purkillinen Tuulispään karamellikastiketta vie kielen mennessään!Palmuöljyä kaihtava kaveri saattaa ilahtua itsetehdystä vegevoista.Toffeen voi pakata kauniiseen rasiaan. Rasian päälle voi kirjoittaa vaikka hassun runon.Neilikalla maustetut tyrnimarmeladit sopivat heille, jotka tykkäävät kotimaisista jutuista.Jos et keksi, mitä tehdä perintöhopeille, voit sujauttaa ne suklaafudgen sisään ja antaa lahjaksi. Suklaalusikoiden kylkeen voi lahjapakettiin kääräistä ohimennen esimerkiksi purkin mantelimaitoa!

Lahjaksi voi sekoitella myös vaniljasokeria tai kaakaojuomajauhetta. Lisäksi tosi moni blogin leivonnaisresepti käy tietysti myös lahjomistarkoitukseen. Tästä linkistä löydät kaikki erityisen jouluisat reseptini.

Itsehän totean sattuneesta syystä kaikille joululahjapohdintojen kanssa painiskeleville, että Tuulispään leivontakirja on tosi kiva joululahja, koska siitä on iloa myös joulun jälkeen. Kirjan ostopaikat ja hintatiedot löytyvät tämän kirjoituksen lopusta.

4 kommenttia:

  1. Hienoja ideoita. Ruokalahjat ovat fantastisia ekologisia lahjoja, ja niitä on kiva tehdä.

    VastaaPoista
  2. Teen ehdottomasti noita toffeita poikaystävälle lahjaksi! Kiitos kivoista vinkeistä :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu