maanantai 29. helmikuuta 2016

Dallaspullat


En ole koskaan syönyt perinteistä dallaspullaa, joten sen reseptiä veganisoidessani piti vähän arvailla. Lehmärahkan tilalle oli helppo laittaa Alpron uutta maustamatonta Go on -soijarahkaa, mutta täytteen vaniljakastikeainekselle piti kehitellä oma eläimetön vastine. Päädyin yksinkertaistamaan vaniljakastikeaineksen vaihtamalla sen maissitärkkelykseen, tomusokeriin ja vaniljajauheeseen. Näistä tuli tosi hyviä!


Dallaspullat, 24 kpl

täyte
  • 200 g maustamatonta soijarahkaa (Alpro)
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 tl vaniljajauhetta tai 4 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 100 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
  • 1/2 dl maissitärkkelystä
pullataikina
  • 2 1/2 dl kaura- soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 25 g tuore- tai 1/2 pss kuivahiivaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g vegaanista margariinia
voiteluun (ei pakollinen)
  1. Valmista ensin rahkatäyte. Sekoita soijarahka, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola kulhossa. Mittaa pieneen kattilaan margariini ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes margariini on sulanut ja maissitärkkelys hieman paksuuntunut. Sekoita margariiniseos rahkaseoksen joukkoon. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
  2. Tee pullataikina. Kuumenna kauramaito kädenlämpöiseksi. (Jos käytät kuivahiivaa, kuumenna kauramaito vielä hieman lämpimämmäksi.) Sekoita kauramaidon sekaan hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja puolet vehnäjauhoista. Jatka taikinan sekoittamista käsin vaivaamalla. Lisää margariini sekä niin paljon vehnäjauhoja, että taikina on kimmoisaa eikä enää tartu sormiin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
  3. Vaivaa taikina uudelleen ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi, jonka koko on noin 25 cm x 35 cm. Levitä puolet täytteestä levyn päälle, mutta jätä reilu sentin verran tyhjää levyn yläreunaan. Rullaa taikina ja nipistä reuna hyvin kiinni. Leikkaa taikina kahteentoista yhtä suureen osaan ja aseta taikinarullat kyljelleen muffinssivuokiin. Jos haluat kauniita pullia, kannattaa vuokien lisäksi käyttää muffinssipeltiä. Tee sama myös toiselle taikinanpuolikkaalle. Anna pullien kohota toinen puoli tuntia. Voit halutessasi voidella pullat, mutta voitelun voi myös jättää tekemättä.
  4. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia eli kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Voit peittää pullat kahdentoista minuutin jälkeen leivinpaperilla ja jatkaa paistamista vielä muutaman minuutin, jotta pullat varmasti kypsyvät, mutta eivät pala.
  5. Anna pullien jäähtyä ennen tarjoilua. Siivilöi niiden päälle halutessasi tomusokeria. Säilytä valmiit pullat jääkaapissa ilmatiiviisti.

2 kommenttia:

  1. Hei! Leipaisin tänään näitä. Kiitos taas vallan hyvästä reseptistä. Ainut, mikä vähän ihmetytti, oli tuo sokerin määrä - tuntui aika vähältä. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsis, siinähän piti lukea 3/4 dl eikä tuollaista omituista 2/4 dl :D Korjasin reseptin, joten kiitos huomiosta.

      Kiva, että maistuivat!

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu