lauantai 12. elokuuta 2017

Pikku Puhurin nougat-suklaakakku


Yksi tämän kesän herkuista Eläinsuojelukeskus Tuulispään Pikku Puhurissa oli tämä nougat-suklaakakku. Kakku on pehmeän mehevä, kuorrutettu pähkinäisellä valkosuklaalla ja viimeistelty kauravaniljakastikkeella.


Tuulispään avoimet ovet ja iltakahvilat pistettiin eilen tältä kesältä pakettiin. Kävijöitä oli joka perjantai satoja, ja Tuulispään pikkiriikkinen kahvila-kioski Pikku Puhuri yritti selvitä vierailijoiden kestitsemisestä parhaansa mukaan jokaisen neliösenttimetrinsä voimalla. Puhurin resursseihin ja kävijämäärään suhteutettuna onnistuimme tosi hyvin, vaikka valitettavasti välillä asiakkaat joutuivatkin odottamaan turhan pitkiä aikoja. Ensi kesää varten on päässäni jo muhimassa liuta ideoita niin Puhurin tarjonnan suhteen kuin kioskin toimivuuden parantamiseksi.

Ihmiset tulevat Tuulispäähän ensisijaisesti tapaamaan Tuulispään eläinasukkaita ja kuulemaan heidän tarinoitaan opastetuille kierroksille. Tänä kesänä moni tuli Tuulispäähän selvästi myös Pikku Puhurin vuoksi. Ehdottomasti suurin hitti tänä kesänä oli vegekebab- eli vönertortilla, mutta on tosi siistiä, että kaikki muukin Pikku Puhurin menusta teki kauppansa.

Huom! Jos haluat tehdä kakkua uunipellillisen, tee taikina kolminkertaisena. Paistolämpötila ja -aika pysyvät samoina.

Pikku Puhurin nougat-suklaakakku, 9 palaa
pohja
  • 1 1/4 dl omenasosetta (esim. Bonne)
  • 1 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 1 1/4 dl juoksevaa margariinia (esim. Keiju lisäaineeton)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
pinnalle
  • 1 levy iChoc White Nougat Crisp -suklaata*
viimeistelyyn
  • kaura- tai soijavaniljakastiketta (esim. Oatly, Planti tai Alpro)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa n. 20x20-senttinen** vuoka tai muu pinta-alaltaan samankokoinen vuoka leivinpaperilla. Leivinpaperin rypistäminen auttaa saamaan sen vuoan muotoiseksi. (Vaihtoehtoisesti voit rasvata ja jauhottaa vuoan.)
  2. Sekoita omenasose, kauramaito, margariini, fariinisokeri, sokeri, suola ja vaniljajauhe.
  3. Siivilöi kaakaojauhe, vehnäjauhot sekä leivinjauhe toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteisiin ja sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
  5. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä pienen nopan kokoisiksi paloiksi. Ripottele suklaapalat tasaisesti kakun päälle, kun se on vielä kuuma. Näin ne tarttuvat kakkuun kiinni.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi. Kakku on tahmaista ja pehmeää, joten saatat joutua puhdistamaan veitsen muutaman kerran.
  7. Tarjoile kauravaniljakastikkeen kera. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.
*iChocin suklaita voit ostaa ainakin Vegekaupoista, Ruohonjuurista ja S-ryhmän isoimmista kaupoista.
**Ei haittaa, jos sinulta ei löydy täsmälleen oikeankokoista vuokaa. Huomioi kuitenkin, että jos käytät mainittua isompaa vuokaa, paistoaika lyhenee ja jos käytät pienempää vuokaa, paistoaika pitenee. Se johtuu siitä, että taikina on vuoassa eripaksuisena kerroksena kuin ohjeessa.
Pakastaminen: Kakun voi pakastaa. Sulata kakku hitaasti jääkaapissa tai vähän nopeammin huoneenlämmössä. Sitä ei kannata sulattaa mikrossa, jotta suklaa ei sula.

2 kommenttia:

  1. Hei, onko kakun kanssa ehdottomasti tarjottava kastiketta? Mietin, saisiko kakusta pienen makean (cocktail-palan) juhliin? Kakku kuulostaa niin hyvältä.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu