keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Mitä kuuluu Ohioon?

Sunrise Sanctuaryn jengiä
Täällä ollaan edelleen, vaikka blogi onkin ollut vailla päivityksiä jo yli kaksi kuukautta! Syyt hiljaisuudelle piilevät viikkojen hotelliasumisessa sekä keskeneräisessä tuotekartoituksessa. Lupaan, että ihan pian tänne alkaa tulla reseptejä!

Instagram-tililläni pääsee seuraamaan helpoiten sitä, mitä täällä touhuilen, joten laitathan seurantaan: @kamomillankonditoria

Asuimme tosi monta ensimmäistä Amerikka-viikkoa hotellissa, jonka huoneessa ei tietenkään ollut uunia. Hotellihuoneen kokkailumahdollisuudet olivat muutenkin monesta syystä rajalliset, joten en hotelliaikana siksi edes miettinyt uusien reseptien kehittelyä. Tällä videolla kerron vähän hotellikokkailuista!Kun muutimme kuukausi sitten omaan kotiin, sormeni syyhysivät leipomisesta, mutta yllättäen en ole leiponut vieläkään mitään makeaa. Sen sijaan olen kyllä opetellut hapanjuurileivontaa! Yksi syy tälle piilee siinä, että kaupoista tulee jatkuvasti ostettua makeita herkkuja, eikä niitä syödessä tule mieleen leipoa itse lisää. Toinen ja konkreettisempi syy tälle on se, että en ole vielä löytänyt hyviä ja suomalaisia tuotteita vastaavia margariineja, jauhoja ja muutamia muita raaka-aineita. Koska suurin osa lukijoistani on Suomesta, haluan varmistaa, että jakamani reseptit onnistuvat Suomesta löytyvillä ainesosilla.

Mitä teen päivät pitkät?


Kesä on jatkunut täällä edelleen, ja tälläkin viikolla lämpötilat ovat olleet kolmenkympin paikkeilla. Kävimme eilen uimassa järvessä, jonka veden lämpötila oli 23. Ilmeisesti nyt lämpötilat alkavat pudota reippaasti ja normaalimpi syyssää saapuu myös Columbukseen. Lauantaille on ennustettu kahdeksan asteen lämpötilaa, joka kuulostaa ihan kamalan kylmältä! Tähän mennessä täällä ei juuri ole tarvinnyt pitkähihaista, ulkotakista puhumattakaan, mutta ilmeisesti nyt pitää heivata hellevaatteet jemmaan.

Olen toistaiseksi ottanut elämän tosi rennosti. Päiväni kuluvat pitkälti kotia järkäten ja käsitöitä tehden sekä satunnaisen säännöllisesti urheillen. Käyn juoksemassa muutaman kilometrin lenkkejä joko kotimme lähistöllä tai juoksumatolla salilla. En ole aikaisemmin juossut juoksumatolla, mutta täällä päädyin juoksemaan myös sille, koska ulkona on toistaiseksi tosi usein ollut minulle liian kuuma juosta. Juoksumatto on myös asvalttia kivempi alusta ja tykkään myös siitä, että siinä juostessa voi vaikkapa katsella sarjoja Netflixistä.

Tämän hetken käsityöprojekti edistyy lehti ja tammenterho kerrallaan.
Olen käynyt noin kerran viikossa keskusteluryhmässä, joka on tarkoitettu henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin englanti. Ryhmässä pääasiassa keskustellaan eri teemoista ja lisäksi käydään läpi sanastoa. Kielioppiryhmä se ei ole, vaan enemmän käytännön kielenkäytön ryhmä. Ryhmän vetäjät ovat amerikkalaisia ja käsittääkseni kaikki ryhmän jäsenet ovat muuttaneet Amerikkaan muualta. Olen oppinut ryhmässä tosi paljon asioita eri kulttuureista, ja muun muassa siksi se on ollut tosi kiinnostavaa.

Alum Creek
Vaikka tämä paikka tuntuu olevan täynnä autoteitä ja asvalttia, on täällä tosi paljon kivoja luontokohteita. Puolisoni kanssa olemmekin käyneet kiertämässä tosi paljon erilaisia ulkoilu- ja päiväretkikohteita, kuten vesiputouksia, puistoja ja järviä. Eläimiä täällä ei näy mitenkään erityisen paljon, mutta esimerkiksi peuroja, murmeleita, kilpikonnia, oravia, pupuja, erilaisia lintuja, käärmeitä sekä yksi kojootti on tullut nähtyä. Linnuista täällä näkee vähän yllättävästi eniten haukkoja, joiden liitelyä pääsee seuraamaan lähes poikkeuksetta aina, kun menee ulos tai katsoo ulos ikkunasta.

Sulphur Spring lähellä Clevelandia
Minua on ilahduttanut se, että täällä tuntuisi olevan ihan aktiivinen vegaaniyhteisö. Marysvillessä sijaitsee eläinten turvakoti Sunrise Sanctuary, jossa kävimme tutustumassa joitakin viikkoja sitten. Täällä on järjestetty myös Vegfest sekä muita ruokatapahtumia. Täällä on myös parisenkymmentä kokonaan vegaanista ravintolaa ja kahvilaa sekä kymmeniä vegaaniystävällisiä ravintoloita lisää. Myös yksi kokonaan vegaaninen ruoka- ja sekatavarakauppa täällä on. Tällä videolla pikainen kurkistus Columbuksen Vegfest-tapahtumaan!


Tällä hetkellä minulla on vähän turhautunut olo siitä, että en ole vielä oikein keksinyt, mitä "oikeasti" haluan alkaa täällä tehdä. Isoin este tälle on se, että minulla ei ole autoa tai ajokorttia ja julkinen liikenne sekä kevyen liikenteen systeemit eivät ole täällä erityisen notkeita. Olen toki katsellut vähän erilaisia vapaaehtoisjuttuja, joita täällä voisi tehdä. Täytyy vain vähän tarkemmin suunnitella liikkumiset ja aikataulut, niin eiköhän se siitä!

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Löysin juuri blogisi puolivahingossa. Totesin, että täällä on paljon hyödyllistä tietoa ja luettavaa myös sekasyöjälle! Kiitos mielenkiintoisesta sisällöstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Mä yritän aina kirjoittaa reseptit ja toki kaikki muutkin tekstit niin, että ne ei olis mitenkään erityisesti suunnattu just vegeille. Kiva kuulla, että oon siinä myös onnistunut :)

   Poista
 2. Olipas kiva kuulla ja nähdä kuulumisia! Just ihan äskettäin katselin, että eikö todella ole sulta tullut tässä mitään päivityksiä, olenko mä ne missannut jotenkin... =D

  Kauankos te siellä nyt sitten olette?

  Kaikkea hyvää ja kivaa sinne täältä syksyisestä Suomesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli :) Me ollaan näillä näkymin täällä vuosi, mutta tarkempi aikataulu selviää meille vasta vähän myöhemmin. Ihanaa syksyä myös Suomeen!

   Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu