torstai 18. heinäkuuta 2019

Kinuskipikkukakkuset


Näiden pikkukakkusten kuorrute saa makunsa fariinisokerista, joka kuumennetaan kasvimaidon kanssa kinuskimaiseksi kastikkeeksi ennen kuin se lisätään kuorrutteen sekaan. Voit koristella pikkukakkuset joko sulatetulla suklaalla tai vaikkapa tuoreilla marjoilla.

Ohje on peräisin Tuulispään leivontakirjasta, jonka reseptit lisään tänne blogiin vielä tämän vuoden aikana. Reseptejä pääseekin jatkossa selaamaan kätevästi kirjan oman sivun kautta.

Tarvikkeet: muffinssipelti, 12 muffinssivuokaa, siivilä, sähkövatkain, pursotuspussi

Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä amerikan-, kartonki-, folio- tai silikonivuokia tai kahta tavallista paperivuokaa päällekkäin. Taikina on löysää, sillä siten siitä tulee mahdollisimman meheviä ja kuohkeita muffinsseja.

Suosittelen margariinia, jossa on vähintään 60 % rasvaa. Suosittelen makunsa puolesta jotain muuta kuin leivontamargariinia. Jos kuitenkin käytät leivontamargariinia, anna sen ensin pehmetä huoneenlämmössä.

Kinuskipikkukakkuset, 12 kpl

vaniljapikkukakkuset
  • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/2 dl miedonmakuista öljyä (kuten tavallista rypsiöljyä)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
kinuskikuorrute
  • 2 rkl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 7 dl tomusokeria
  1. Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Mittaa kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe kulhoon ja sekoita ne. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
  3. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia. Pohjat ovat valmiit, kun niihin työnnetty veitsi tai puutikku tulee ulos puhtaana. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
  4. Kuumenna kuorrutteen kauramaito kiehuvaksi joko liedellä tai mikroaaltouunissa ja sekoita sen joukkoon fariinisokeri. Seosta ei ole tarkoitus keittää, joten siirrä se heti pois liedeltä. Anna seoksen jäähtyä kymmenen minuuttia. Vaahdota margariini, vaniljajauhe, suola ja puolet tomusokerista sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kuorrutteen sekaan loppu tomusokeri sekä kauramaito-fariinisokeriseos ja vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden kakkusten päälle. 
  5. Säilytä valmiit pikkukakkuset jääkaapissa.
Pakastaminen: Pohjat voi pakastaa ja kuorruttaa ennen tarjoilua tai tarjoilua edeltävänä päivänä. Jos pakastat kokonaisia pikkukakkusia, anna niiden sulaa rauhassa jääkaapissa, jotta niiden kuorrute ei menetä muotoaan.
Gluteeniton versio: Käytä sekä taikinassa että kuorrutteessa soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot 2 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, johon on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Toimi muuten samoin kuin ohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu