perjantai 26. heinäkuuta 2019

Tommi-hepan porkkanakakkuwhoopiet


Mausteinen porkkanakakku on mahdollista leipoa myös whoopieiksi, jolloin niitä voi haukata kuin makoisaa sämpylää tai burgeria! Porkkanakakkuwhoopien resepti on alunperin julkaistu Tuulispään leivontakirjassa. Julkaisen kaikki kirjan reseptit täällä blogissa seuraavan parin kuukauden aikana, ja niitä pääsee helposti selaamaan kirjan omalta sivulta.

Vinkki: Blogista löytyvät reseptit myös porkkanakakulle sekä porkkanamuffinsseille.


Annoin porkkanakakkuwhoopieille nimen Tuulispään Tommi-hepan mukaan. Se oli ensimmäinen hevonen, jonka tapasin mennessäni ensimmäistä kertaa Tuulispäähän vapaaehtoiseksi. Se katseli minua pitkään uteliaana aidan takana, kun tein hommia talon puutarhassa. Tuulispään hevoslauma on vuosien varrella muuttanut muotoaan monta kertaa, kun vanhat ystävät ovat lähteneet sateenkaarisillalle ja laumaan on tullut uusia hevosia loppuelämän kotiin. Tommi sai elää 27 vuotta, josta viimeiset viisi vuotta Tuulispäässä.

Tommin porkkanakakkuwhoopiet, 7 kpl

Suosittelen whoopieihin margariiniksi tuotetta, jossa on vähintään 60 % rasvaa. Erityisesti täytettä varten suosittelen jotain muuta kuin leivontamargariinia, koska leivontamargariinien maku ja rakenne eivät ole siihen parhaimmat. Jos kuitenkin käytät leivontamargariinia, anna sen ensin pehmentyä huoneenlämmössä ennen täytteen valmistamista.

Tarvikkeet: raastin, siivilä, sähkövatkain

pohja
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl hienolla terällä raastettua porkkanaraastetta
  • 1 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl ruokasoodaa
täyte
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia tai kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  1. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Valmista ensin pohjat. Sulata margariini ja sekoita se, porkkanaraaste, kauramaito, sokeri, fariinisokeri, suola, kaneli ja neilikka. Siivilöi vehnäjauhot ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
  3. Laita toiselle uunipellille seitsemän kahden ruokalusikallisen kokoista taikinakasaa. Taikinakasoja ei tarvitse levittää, vaan ne leviävät itsestään paistamisen aikana. Jätä taikinakasojen väliin hyvin tilaa. Paista pohjia esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 14 minuuttia. Jaa loppu taikina samalla tavalla toiselle uunipellille ja paista myös ne. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen leivonnaisten täyttämistä.
  4. Valmista seuraavaksi täyte. Vaahdota margariini, vaniljajauhe, suola sekä puolet tomusokerista sähkövatkaimella. Lisää soijajogurtti sekä loppu tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi.
  5. Jaa täyte seitsemän pohjan tasaisen puolen päälle. Paina toinen pohja kanneksi.
  6. Säilytä valmiit leivonnaiset jääkaapissa.
Pakastaminen: Whoopiet voi pakastaa, mutta ne kannattaa kääriä yksitellen leivinpaperiin, sillä ne tarttuvat helposti toisiinsa kiinni. Anna whoopieiden sulaa hitaasti jääkaapissa yön.
Gluteeniton versio: Käytä pohjissa ja täytteessä soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot 4 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, johon on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu