sunnuntai 18. elokuuta 2019

Suklaa-maapähkinävoipallot


Maapähkinävoin, suklaan ja pienten suolakiteiden yhdistelmä on lumoava. Nämä tekee mieli syödä kerralla kaikki! Ohje on yksi Tuulispään leivontakirjan resepteistä. Näet kaikki blogissa julkaistut reseptit kätevästi kirjan omalta sivulta. Kaikki loputkin kirjan reseptit ilmestyvät tänne blogiin viikon sisällä!

Tarvikkeet: juomalasi, haarukka

Suklaa-maapähkinävoipallot, 24 kpl

täyte
  • 1 1/2 dl makeuttamatonta, sileää maapähkinävoita
  • 2 rkl vegaanista margariinia
  • 2 1/4 dl tomusokeria
  • (maun mukaan suolaa, jos maapähkinävoi on suolatonta)
pinnalle
  1. Jos käytät leivontamargariinia, anna sen ensin pehmentyä ja lämmetä huoneenlämmössä. Notkista maapähkinävoi. Sekoita margariini maapähkinävoin sekaan haarukalla. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Käytä tarvittaessa käsiäsi sekoittamiseen.
  2. Jaa taikina kahteenkymmeneenneljään yhtä suureen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Asettele pallot leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
  3. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa juomalasiin, jotta siihen on helppo upottaa maapähkinävoipallot.
  4. Upota maapähkinävoipallo suklaaseen ja varmista, että se on yltä päältä suklaan peitossa. Nosta pallo haarukalla pois suklaasta ja anna sen valua ylimääräiset suklaat pois. (Älä työnnä haarukkaa makeisen läpi, vaan käytä sitä lusikan tavoin. Haarukan piikit helpottavat liian suklaan valumista pois makeisen pinnalta.)
  5. Aseta pallo leivinpaperin päälle jähmettymään. Tee sama kaikille palloille. Ripottele jokaisen pallon päälle hyppysellinen suolaa koristeeksi ennen kuin suklaa jähmettyy.
  6. Laita valmiit pallot jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa.
Pakastaminen: Pallot voi pakastaa. Älä sulata niitä lämmittämällä, vaan anna niiden sulaa mieluiten hitaasti jääkaapissa. 

Aiotko tehdä näitä lahjaksi tai syödä vasta parin päivän päästä?


Suosittelen tällöin temperoimaan suklaan. Ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu