sunnuntai 18. elokuuta 2019

Suklaamousse karamelliyllätyksellä


Tässä jälkkärissä yhdistetään kaksi perusreseptiä, joita käytän usein ja joiden reseptit löytyvät täältä blogistakin jo entuudestaan: suklaamoussea sekä karamellikastiketta. Karamellikastike piilotetaan annoskulhon pohjalle ja sen päälle lusikoidaan paksu kerros ihanaa suklaavaahtoa. Lopuksi annos koristellaan suklaalastuilla tai vaikkapa murskatuilla Oreo-kekseillä ja pähkinöillä.

Tämä jälkkäri on lähtöisin Tuulispään leivontakirjasta, jonka reseptit julkaisen blogissa ihan piakkoin. Suurin osa niistä on jo julkaistu, ja niitä voi helposti selata kirjan oman sivun kautta.

Vinkki: Jos haluat lempeän suklaisen moussen, käytä vähemmän suklaata. Jos olet tuhdimman suklaan ystävä, käytä suklaata enemmän.

Suklaamousse karamelliyllätyksellä, 4 annosta

karamelliyllätys
suklaamousse
  • 50–100 g vegaanista suklaata
  • 1 prk Alpron soija- tai Kaslinkin kauravispiä tai 2 prk Plantin kauravispiä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
koristeluun esimerkiksi
  • vegaanista suklaata
  • murskattuja vegaanisia keksejä
  • suolapähkinöitä, pistaaseja tai muita pähkinöitä
  1. Valmista karamellikastike ohjeen mukaan vähintään kuusi tuntia ennen tämän annoksen kokoamista, jotta se ehtii hyvin jäähtyä. Jaa kastike annoskulhojen pohjalle.
  2. Valmista suklaamousse. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Vaahdota jääkaappikylmä soijakerma sähkövatkaimella. Sekoita sen joukkoon tomusokeri, vaniljajauhe ja suola. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lusikoi tai pursota suklaamousse jälkiruokakulhoihin. Koristele haluamillasi asioilla.
  4. Laita valmiit annokset kymmeneksi minuutiksi jääkaappiin kiinteytymään ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.
Pakastaminen: Annokset voi pakastaa ja tarjoilla pakastettuina. Suklaamoussesta tulee vähän jätskimäinen, kun taas karamellikastike pysyy juoksevana myös pakastettuna. Ota annokset jääkaappiin pehmenemään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Gluteeniton versio: Valmista karamellikastike gluteenittomista ainesosista. Alpron ja Kaslinkin vispit ovat gluteenittomia. Plantin vispi on vähägluteeninen.

Soijaton versio: Tee karamellikastike soijattomana. Käytä mousseen kauravispiä. Tarkista, että suklaassa ei ole soijalesitiiniä.

Pähkinätön versio: Jätä pähkinät pois koristeluista. Monet suklaat voivat sisältää jäämiä pähkinöistä, joten varmista allergikolta, mitä hän voi syödä. Jos tarvitset ehdottoman pähkinättömän suklaan, esimerkiksi Dammenberg valmistaa suklaansa pähkinättömässä ympäristössä. Heillä on monia vegaanisia suklaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu