tiistai 20. elokuuta 2019

Vaahterasiirappiwhoopiet


Tiddidittidii! Nyt on se hetki, kun ihan vimppaviimeinen Tuulispään leivontakirjan resepti pääsee tänne blogiin asti! Olen parin viime kuukauden aikana julkaissut kirjan reseptejä noin yhden reseptin päivävauhdilla, ja nyt ne ovat kaikki täällä. Jatkossa kaikkia kirjan reseptejä pääsee siis kuka tahansa käyttämään koska tahansa ja tietysti ihan ilmaiseksi. Olen koonnut kirjan reseptit kirjan omalle sivulle, jossa niitä on helppo selata kuvien kera. Reseptilistaan on myös merkitty, jos resepti on mahdollista tehdä ilman gluteenia, soijaa tai pähkinöitä tai jos se on sitä jo sellaisenaan. Kaikki reseptit ovat vegaanisia eli myös maidottomia, munattomia, laktoosittomia ja liivatteettomia.

Vaahterasiirappi on asia, josta tykkään niin paljon, että voisin juoda sitä suoraan pullosta. Vika resepti onkin muskottipähkinällä maustettu vaahterasiirappiwhoopie, jossa on vaahterasiirapin makuinen pehmeä kuori ja sisuksena ihana vaahterasiipinmakuinen kreemi.  Jos haluat viedä reseptiä vielä vähän pidemmälle, murskaa pekaanipähkinöitä ja kierittele valmiiden whoopieiden reunat niissä, tai lisää pähkinämurska kuorrutteen sekaan.

Kuvan papanat ovat muuten muskottipähkinöitä, eivät papanoita! Suomessa muskottipähkinää käytetään aika vähän, joten sen maku on monille vieras ja voimakas. Jos et pidä siitä, jätä se pois reseptistä. 

Suosittelen leivontaan margariinia, jossa on vähintään 60 % rasvaa. Esimerkiksi Keiju Laktoositon 70 %, Keiju 3 öljyä ja Naturli Vegaaninen levite ovat sopivia. En suosittele leivontamargariineja niiden vähän tylsän maun ja huonon rakenteen vuoksi. Jos kuitenkin käytät leivontamargariinia, anna sen pehmentyä ensin huoneenlämmössä.

Vaahterasiirappiwhoopiet, 9 kpl

pohja
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 1/2 dl vaahterasiirappia
  • 1 dl omena- tai päärynäsosetta tai maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
  • 1 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää (ei pakollinen)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl ruokasoodaa
täyte
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 1/2 dl vaahterasiirappia
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 dl tomusokeria
  1. Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Valmista pohjat. Sulata margariini ja sekoita se, sokeri, vaahterasiirappi, omenasose, kauramaito, suola, vaniljajauhe sekä muskottipähkinä. Siivilöi vehnäjauhot ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
  3. Lusikoi toiselle leivinpaperille yhdeksän kahden ruokalusikallisen kokoista taikinakasaa. Jätä kasojen väliin hyvin tilaa, sillä taikina leviää paistettaessa. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 14 minuuttia. Jaa loput taikinat samalla tavalla toiselle uunipellille ja paista myös ne. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
  4. Valmista täyte. Vaahdota margariini, vaahterasiirappi, vaniljajauhe, suola sekä tomusokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Kokoa whoopiet. Lusikoi tai pursota täyte joka toisen pohjan sileälle puolelle. Paina toinen pohja varovaisesti kanneksi.
  6. Whoopiet voi tarjota heti tai parin päivän sisällä. Säilytä valmiit whoopiet jääkaapissa.
Pakastaminen: Whoopiet voi pakastaa, mutta ne kannattaa kääriä yksitellen leivinpaperiin, sillä ne tarttuvat herkästi toisiinsa kiinni. Älä sulata niitä lämmittämällä, vaan anna niiden sulaa mieluiten hitaasti jääkaapissa.
Soijaton versio: Käytä jotain muuta kasvimaitoa kuin soijamaitoa. Älä käytä taikinassa soijajogurttia vaan omena- tai päärynäsosetta tai kaurajogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu