tiistai 14. maaliskuuta 2023

Marjamuffinssit airfryerilla

 

Kuvassa on kolme muffinssia, joiden pinnalla on mustikoita, vadelmia ja paahtuneita kaurahiutaleita. Kaksi muffinsseista on päällekkäin. Niiden edessä on pieni lasikulho, jossa on mustikoita ja vadelmia. Sekä muffinssit että marjakulho ovat valkoisella lautasella, jonka reunusta kiertää punainen raitakuvio.

Meille tuli airfryer, ja olen ollut siihen kaikin puolin tyytyväinen. Sillä saa nopeasti valmistettua hyviä tofuja, kikherneitä ja muita herkkuja. Olen testaillut nyt myös leipomista airfryerilla, ja olen tyytyväinen siihenkin. Näistä marjamuffinsseista tuli oikein makoisia eli pohjastaan pehmeitä ja pinnaltaan rapsakoita.

Airfryer sopii erityisesti pienten määrien leipomiseen. Aion jatkossakin paistaa muffinssit uunissa, jos tarvitsen niitä tusinan tai enemmän. Jos kaipaat muffinssi-inspiraatiota, klikkaa itsesi blogin muffinssiresepteihin tästä!

Marjamuffinssit airfryerissa, 4 kpl

  • 50 g kasvimargariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 0,25 tl vaniljasokeria tai hyppysellinen vaniljajauhetta
  • 0,75 dl kaura- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Marjat ja kauramuru

  • n. 0,5 dl marjoja
  • 1 rkl kasvimargariinia
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl kaurahiutaleita

  1. Valmistele airfryer asettamalla muffinssivuoat airfryerin koriin. Huom! Jos käytät paperisia vuokia, laita niitä kaksi päällekkäin, jotta muffinssit eivät paistamisen aikana leviä liikaa. Silikoni- ja kartonkivuoat pitävät muotonsa parhaiten.
  2. Sulata margariini. Sekoita sen joukkoon sokeri, suola ja vaniljasokeri sekä viimeisenä kauramaito. Sekoita leivinjauhe ensin vehnäjauhojen sekaan ja sitten nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi, mutta vältä ylisekoittamista.
  3. Sulata kauramurun margariini ja sekoita siihen sokeri sekä kaurahiutaleet.
  4. Jaa muffinssitaikina vuokiin ja ripottele marjat sen pinnalle. Ripottele lopuksi kauramuru muffinssien pinnalle.
  5. Paista airfryerissa 160 asteessa n. 16–18 minuuttia. Tarkista muffinssien kypsyys tikulla tai veitsellä työntämällä se muffinssin sisään. Jos se tulee ulos puhtaana, on muffinssi valmis. Vastapaistettuina muffinssit ovat hyvin pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä airfryer-korissa viisi minuuttia ennen niiden siirtämistä pois.

Gluteeniton: Käytä gluteenitonta kaura- tai muuta kasvimaitoa, gluteenitonta ja vegaanista jauhoseosta (esim. Semper fin mix) sekä gluteenittomia kaurahiutaleita tai esim. tattarihiutaleita. Lisää jauhojen joukkoon 1/8 tl ksantaania. Ksantaani ei ole pakollinen, mutta parantaa muffinssien koossapysymistä. 

Pakastaminen: Muffinssit voi pakastaa. Anna niiden sulaa rauhassa jääkaapissa, tai jos on kiire sulatella, tee se mikrossa sulatusteholla mahdollisimman hitaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu