perjantai 21. joulukuuta 2012

Vihreä rusettikakku


Eräs pieni sai tänään nimen ja muut saivat kakkua.



Vihreä rusettikakku pitsireunuksilla
  • Kakkupohjaa varten paistoin kaksi mansikkatäytekakun pohjaa uunipellillä. Leikkasin A4-arkista neliön, jota käytin kaavana leikatessani kakkulevyistä yhteensä kolme levyä. Levyistä kaksi sai leikattua suoraan kakkulevystä, mutta kolmannen levyn kokosin ns. jämäpaloista.
  • Kakku on kostutettu veden, sitruunamehun ja agavesiirapin seoksella. Käytin tätä kakkua varten kostuketta n. 1,5 dl.
  • Kakusta toivottiin soijatonta, joten käytin vaihtelun vuoksi riisivispiä. Kakun välissä onkin SoyaToo!-merkkistä riisivispiä, mansikoita ja mustaherukoita.
  • Kakku on kuorrutettu vaniljakreemillä, jonka maustoin salaisella ainesosallani eli muutamalla tipalla Niia's Cupcakesta ostamaani karamelliaromia.
  • Käytin pitsireunusten valmistamisessa apuna marsipaanipuristinta, jolla puristin pitkää nauhaa kakun reunoihin. Pitsikuviot nipistelin mantelimassaan koristepinseteillä.
  • Jos haluat itse laittaa mantelimassan solmuun, löydät ohjeen rusetille esimerkiksi täältä tai täältä.

2 kommenttia:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu