perjantai 8. helmikuuta 2013

Kuuma kaakao


Ihan oikeasta suklaasta tehty kuuma kaakao pesee mielestäni mennen tullen pelkästä kaakaojauheesta tai varsinkin kaakaojuomajauheesta valmistetut kaakaot. Koska tästä viikko eteenpäin vietetään pulkkakarnevaalia eli laskiaista, ajattelin jakaa reseptin, jolla mielestäni tulee parasta kaakaota maailmassa.

Jos haluat kaakaoon hieman kermaisuutta, voit korvata osan soijamaidosta Alpron soijavispillä. Vaikka pakkauksessa kai sanotaan, ettei tuotetta voi kuumentaa tai että se toimii parhaiten vispattuna, niin ei kannata välittää kyseisestä tekstistä. Käytän itse Alpron soijavispiä vaikka mihin ja useimmiten vielä kuumennettuna.

Ohjetta voi varioida myös minttuisaksi käyttämällä maidotonta minttusuklaata tai tuliseksi lisäämällä kaakaon joukkoon himpun verran chiliä tai cayennepippuria.

Kuuma kaakao
  • 2,5 dl soija-, kaura- tai riisimaitoa
  • 4 palaa tummaa maidotonta suklaata
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaahterasiirappia (tai sokeria)
  • hyppysellinen suolaa
  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen lähes kiehuvaksi.
  2. Kaada kuppiin ja tarjoile vaikkapa laskiaispullan kera.
Laskiaispullalle löydät ohjeen täältä ja gluteenittomalle laskiaispullalle puolestaan täältä.

4 kommenttia:

  1. Teen itse samalla reseptillä ja hyvää kyllä on! Tosin riippuu aina vähän mitä suklaata käyttää. Toiset toimii paremmin kuin toiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, jotkut suklaat toimivat paremmin kuin toiset, mutta aina on hyvää :)

      Poista
  2. Tyhmä kysymys: miksi tähän kuitenkin tulee kaakaojauhetta, vaikka siinä on oikeaa suklaatakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen kaakaojauheen voi halutessaan jättää pois, mutta itse tykkään tosi suklaisesta kaakaosta, joten siksi siinä on tuplasuklaat :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu