tiistai 17. maaliskuuta 2009

Hieman snickersin makuiset vuokaleivokset


Suosittelen muffinssipellin hankkimista, sillä sen avulla muffinsseista ja vuokaleivoksista saa paremman muotoisia - ilman peltiä muffinssit lähinnä leviävät, kun taas pellin avulla ne pysyvät muodossaan ja turpoavat vain ylöspäin.



Itse käytän silikonista muffinssi"peltiä", enkä täten aina tarvitse paperisia vuokia lainkaan. En välttämättä suosittele silikonisia paistovälineitä, koska ne eivät johda lämpöä, jolloin leivosten kypsyminen saattaa turhaan hidastua. Silikonisten välineiden etu on kuitenkin se, että leivokset irtoavat niistä helposti. Jos käytät metallista tai teflonpinnoitettua muffinssipeltiä, suosittelen käyttämään niiden kanssa paperisia muffinssivuokia: vaikka pellin voitelee, voi silti olla vaikeaa saada muffinssi irti taipumattomasta vuo'asta.


Taikina (12 cupcakea eli vuokaleivosta)

Sekoita ensin nämä ja anna seistä muutama minuutti, kasvimaito muuttuu piimämäiseksi:
  • 2,4 dl (1 cup) kasvimaitoa
  • 1 tl omenaviinietikkaa

Sekoita joukkoon seuraavaksi nämä:
  • 0,8 dl (1/3 cup) majoneesia (Vegaaniset majoneesit löytyvät täältä!)
  • 0,8 dl (1/3 cup) omenasosetta
  • 2,4 dl (1 cup) fariinisokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljaesanssia, vaniljaa tai vanoljasokeria

Sekoita nämä ensin yhteen ja sen jälkeen sekoita nesteiden joukkoon:
  • 3,5 dl (1 ja 1/2 cup) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl ruokasoodaa
Jaa taikina kahteentoista muffinssivuokaan. Paista 175 C-asteessa 20 - 25 minuuttia. Voit kokeilla vuokaleivoksen kypsyyttä katkaistulla hammastikulla: jos tikkuun jää taikinaa, ei leivos ole vielä kypsä.


Täyte
  • 1 prk vaahtoutuvaa kasvikermaa
  • 50 g suklaata (tai enemmän)
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai enemmän)
Sulata suklaa vesihauteessa: Laita kattilaan pari senttiä vettä ja aseta tämän päälle joko kerroskattilan haudutusosa tai sitten kuumuutta kestävä kulho. Laita levy päälle, pilko suklaa paloiksi kulhoon ja odota, että vesi kiehuu. Ota kattila pois liedeltä ja odota, että suklaa sulaa.

Vaahdota kasvikerma, lisää sen joukkoon sulatettu suklaa ja maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi.


Kuorrute

1 dl kasvimaitoa tai kasvikermaa
100 g suklaata
1 - 2 dl tomusokeria
n. 1 dl suolapähkinöitä

Kuumenna kasvimaito tai -kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää joukkoon tomusokeria sen verran, että saat sopivan paksuisen suklaatahnan. Tahna kovettuu jäähtyessään, joten tahnasta ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä erityisen paksua.


Leivosten kokoaminen

  1. Anna leivosten jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Leikkaa jäähtyneet leivokset kahteen osaan ja kostuta ne esimerkiksi kasvimaidolla, kahvilla tai näiden seoksella
  2. Laita jokaisen leivoksen väliin reilu ruokalusikallinen täytettä ja paina kansi (hellästi) päälle
  3. Laita jokaisen leivoksen päälle ruokalusikallinen kuorrutetta. Kuorrute todennäköisesti valuu itsekseen peittäen leivoksen, mutta jos näin ei käy, voi kuorrutetta levittää veitsellä
  4. Tiputtele lopuksi pinnalle suolapähkinöitä ja anna kuorrutteen vielä jähmettyä ennen tarjoilua

2 kommenttia:

  1. No joo :) Söin näitä yksitoista kahden päivän aikana, mistä seurasi se, että pidän nyt hieman pidemmän paussin makeista leipomisista.

    Suosittelen siis jakamaan nämä jonkun kanssa ;)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu