lauantai 18. helmikuuta 2012

Laskiaispullat


Laskiainen pullineen on täällä! Koska halusin vähän söpöstellä, tein laskiaispullista sydämenmallisia. Tämä onnistuu yksinkertaisesti siten, että taikina kaulitaan noin kahden sentin paksuiseksi levyksi ja siitä leikataan sydänmuotilla sydämenmallisia pullia. Taikinasta tulee sydämen koosta riippuen suurin piirtein 32 sydänpullaa eli kaksi pellillistä. Tein sydämistä kahdenlaisia laskiaispullia. Toiset täytin mansikkasurvoksella sekä soijavispillä ja ripsuttelin päälle tomusokeria koristeeksi. Toisten pullien idean sain työkaverilta, joka kaipasi kahvinmakuisia laskiaispullia. Toimiipa muuten oikein mukavasti!

Pullalle löydät ohjeen tätä linkkiä klikkaamalla, ja jos haluat voidella pullat, löydät kanaystävälliset voiteluvinkit kuvineen tästä linkistä.

Kahvi ja pulla samassa paketissa
  1. Leikkaa pulla kahtia ja kaiverra pullan alaosaan kuoppa täytettä varten.
  2. Murustele kuopasta irrotettu pulla, sekoita siihen tilkka kasvimaitoa ja sen verran mantelijauhetta (tai mantelimassaa), että massasta tulee sopivan tahnaista. Täytä pullaan tekemäsi kuoppa tällä massalla.
  3. Lisää pieneen vesitilkkaan niin paljon pikakahvia, että saat paksua mönjää. Vatkaa jääkaappikylmä soija- tai kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se mönjällä. Anna vispin jähmettyä jääkaapissa sen aikaa, että koristelet pullalle hatun.
  4. Tee kahvista ja tomusokerista paksuhko tahna ja levitä se pullan hattuosan päälle. Jos haluat siistejä kuvioita, kannattaa kuviolle pursottaa ensin ääriviivat ja sen jälkeen "värittää" kuvan sisus kuorrutteella.
  5. Pursota tai lusikoi kahvivispi pullan päälle ja aseta pullan hattu paikoilleen.
  6. Tarjoile ja mieti jälleen kerran, kuinka laskiaispullasta voisi haukata ilman, että sen sisustukset pursuilevat ulos.
Käytin soijavispinä Alpron uutta Airy & Creamy -vispiä ja totean sen edelleen oikein oivaksi tuotteeksi, vaikka se saisikin olla hitusen-hitusen jähmeämpää. Tämän kirjoituksen kommenttiosiossa vinkattiin, että Alpron soijavispi kannattaa laittaa vatkaamisen jälkeen vihaisesti jääkaappiin yöksi, jotta se voi yön aikana jähmettyä jämäkäksi itsekseen. En ehtinyt kokeilla vinkkiä tänään, mutta vastaisuudessa aion ottaa sen huomioon. Kiitokset siis Anonyymille!

Koska ohjeesta tulee kaksi pellillistä pullia, leivoin puolikkaasta taikinasta korvapuusteja. Laitoin niiden väliin margariinia, kanelia, mascobadosokeria ja mantelijauhetta. Ehkä parhaita korvapuusteja ikinä! Sen lisäksi niistä tuli aika sieviä, mikä ei välttämättä kuvasta täysin välity. Voitelin pullat tällä kertaa agar agarin ja veden sekoituksella ja kiilto on kyllä sekin kovin hyvä. Voi olla, että ensi yönä maha pömpöttää.

2 kommenttia:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu