sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Whoopie pie maapähkinävoilla


Tänään vietettiin ravintolapäivää, joten perustimme Vegaaniliitto-porukalla kahvilan. Tein sinne whoopie pie -leivonnaisia, joista osan täytin maapähkinävoitäytteellä tavallisen vaniljatäytteen sijasta. Toimii tämäkin, vaikkakin itse tykkään enemmän siitä perusversiosta. Muina makeina tarjoiluina meillä oli jaffakeksejä ja sitruuna-marenkitorttua.

Tampereen ryhmän blogista voi käydä katselemassa kuvia kahvilastamme ja sen ruoista ja esiintyjistä: Vegaaniliiton Tampereen ryhmä: Kahvila Yön sävelen paluu


Whoopie pie -ohjeen löydät tästä linkistä ja maapähkinävoikuorrutteen puolestaan tästä:

Maapähkinävoitäyte whoopie pielle (riittää n. 10–12 leivokseen)
  • 75 g vegaanista margariinia (esim. Tummansininen Keiju)
  • 0,5 dl maapähkinävoita (sileää ja suolattua)
  • n. 3 dl tomusokeria
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  • (0,25 tl suolaa, jos käytät suolatonta maapähkinävoita )
  1. Vaahdota margariini ja maapähkinävoi. Jos maapähkinävoi on jääkaappisäilytyksen vuoksi turhan jähmeää, lämmitä sitä mikrossa kymmenen sekuntia.
  2. Lisää vaahdon joukkoon tomusokeri parissa erässä sekä mausteet ja vatkaa kuohkeaksi.
  3. Täytettä voi tietysti vain lusikoida whoopie pien päälle, mutta homma onnistuu myös pursottamalla tai pienehköllä keksikauhalla annostelemalla.

5 kommenttia:

  1. On kyllä nättejä leipomuksia! Miten ne jaffakeksit on tehty? Yritin ettiä ohjetta pitkin nettiä, mutten hoksannut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Jaffakeksien ohje löytyy Vegaaniliiton Tampereen ryhmän blogista, jonne sen ihan hetki sitten lisäsin. Sieltä löytyy myös linkki sitruuna-marenkipiirakan reseptiin!

    http://vegaaniliittotampere.blogspot.fi/2012/11/kahvila-yon-savelen-paluu.html

    VastaaPoista
  3. Whoopie, mikä kämmenen kokoinen komeus! :D

    -Mimmi

    VastaaPoista
  4. Päättelin, että kämmenkuva olisi paikallaan, koska tosi moni on whoopie pien livenä nähdessään hämmästellyt sen kokoa :)

    VastaaPoista
  5. Ameriikan malliin, kaikki on isoa :)
    -Mimmi

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu