maanantai 6. tammikuuta 2014

Suklaalusikat


Törmäsin YouTubessa Veggietorialsin videoon, jossa valmistettiin kaakaotikkuja. Koska minulta oli joululta jemmassa iso kasa suklaata, niin halusin tehdä näistä oman version. Vegaanisia vaahtokarkkeja minulta ei tällä kertaa löytynyt, mutta oma versioni lusikoista maistui hyvältä ilman niitäkin. Vegaanisia vaahtokarkkeja saa Suomestakin, ja niitä myy ainakin Vegetukku.

Suklaalusikat (8 kpl)
  • 200 g maidotonta tummaa suklaata
  • 0,75 dl kookosmaitoa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl pikakahvijauhetta
  • 1/8 tl suolaa
  • 1,5 dl tomusokeria
  1. Mittaa suklaa ja kookosmaito mikron kestävään kuppiin. Kuumenna puoli minuuttia täydellä teholla ja sekoita. Kuumenna toinen puoli minuuttia ja sekoita taas. Jatka tätä niin kauan, että suklaa on kokonaan sulanut.
  2. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada suklaamassa pieneen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. 
  4. Anna massan jähmettyä täysin jääkaapissa. Leikkaa terävällä veitsellä kahdeksaan osaan. työnnä jokaiseen palaan varovaisesti jäätelötikku tai lusikka.
  5. Kun on aika tehdä kaakaota, kuumenna hieman vajaa kupillinen kaura- tai soijamaitoa kiehuvaksi, laita suklaalusikka kuppiin ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
Jos haluat antaa näitä lahjaksi, mutta et halua luopua perintöhopeistasi, kannattaa kirpputoreilta etsiskellä halpoja ja kauniita lusikoita. Massan voi kaataa myös minimuffinssivuokaan ja antaa lahjaksi ilman tikkua tai lusikkaa. Nämä voi myös leikata ihan pieniksi paloiksi, jotka voi syödä fudgen tavoin. En ole kokeillut, mutta uskoisin näiden toimivan kivasti myös kahviin sekoitettuna, jos kaakao ei ole lempparijuttusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu