torstai 16. huhtikuuta 2015

Vadelma-kookosjäätelö


On vähän ikävä kesää, joten tein siksi jäätelöä. Tämä maistuu vahvasti kookokselle ja kivasti kirpeälle.Vadelma-kookosjäätelö, n. 1 l
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl kauramaitoa tai soijakermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl vadelmia
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.
  3. Laita valmis jäätelö puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään lisää ja tarjoile se sitten.
Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, ne pitää ensin kuumentaa listeriariskin poistamiseksi. Anna vadelmien tällöin jäähtyä hyvin ennen jäätelömassan tekemistä ja sen jäätelökoneeseen laittamista.


Aika usein kysytään, miten voi tehdä jäätelöä ilman jäätelökonetta. Yksi hyvä vaihtoehto on tehdä jäätelö banaaneista tehosekoittimella, kuten tässä ohjeessa. Toinen vaihtoehto on käyttää jäätelön pohjana kikherneliemimarenkia! En ole itse tuota kokeillut, mutta sen pitäisi pysyä kuohkeana ja pehmeänä myös pakastettuna. Facebookin vegaanimarenkiryhmässä ovat jäsenet kertoneet kokemuksistaan myös marenkijäätelöstä, joten kannattaa suunnata sinne ihmettelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu