maanantai 14. joulukuuta 2015

Suklaa-piparminttukeksit


On taas se aika vuodesta, jolloin vuorokaudessa on kaksi sekuntia sen verran valoa, että valokuvaaminen luonnonvalossa onnistuu. Tänään se meni minulta ohi. Onneksi pian pimeys alkaa taittua! Sitä odotellessa voi leipoa vaikka näitä keksejä ja syöttää niitä kavereille. Kekseissä on rapean pehmeä pohja, makean minttuisa täyte sekä täyteläisen suklainen kuorrute.

Suklaa-piparminttukeksit, 32 kpl

taikina
  • 1 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  • 0,5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
täyte
  • 0,5 dl vettä
  • 2 tl piparminttuaromia (Dr. Oetker)
  • 6 dl tomusokeria
kuorrute
  • 100 g vegaanista suklaata
  1. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita öljy, vesi, sokeri, suola, vanilja ja siivilöity kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää vehnäjauho ja sekoita. Käytä tarvittaessa käsiäsi.
  3. Jaa taikina 32 yhtä suureen osaan. Helpointa tämä on, kun jaat taikinan kahtia, puolikkaat kahtia, uudet puolikkaat kahtia ja jatkat tätä, kunnes sinulla on 32 palaa. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja paina ne puolen senttimetrin paksuisiksi kekseiksi. Voit tehdä taikinasta myös sydämiä pienen sydänmuotin avulla. Laita muotti leivinpaperin päälle, painele taikina sen sisään ja poista muotti.
  4. Paista keksejä yksi pellillinen kerrallaan esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet aavistuksen väriä. Tämä voi olla hankala huomata, sillä taikina on niin tummaa. Anna keksien jäähtyä hyvin.
  5. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tahnan on tarkoitus olla jämäkkää, mutta silti muotoiltavissa. Lusikoi jokaisen keksin päälle noin teelusikallinen täytettä ja painele se käsin tasaiseksi.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Jos haluat antaa keksejä lahjaksi, kannattaa suklaa temperoida. Ohjeen löydät täältä.
  7. Kasta keksien minttutäytepuoli suklaaseen tai levitä suklaata lusikalla minttutäytteen päälle. Aseta keksit ritilälle leivinpaperin päälle valumaan ja kuivumaan.
  8. Säilytä valmiit keksit jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kysymykseni ei liity tähän postaukseesi nyt mitenkään, mutta tarvitsisin pientä briiffausta. Posti toi eilen paketin, jossa on uusin kirjasi. :)
    Tuossa sitä olen selaillut ja miettinyt, mistä aloittaisi reseptien testaamisen. :D Kysymykseni koskee agar-agarin vaihtamista vegegeliin, kun sitä sattuu kaapissa olemaan. Lähinnä ajattelin testata tuota mansikka-limettipiirasta hieman mukaillen. Osaatko sanoa, toimisiko vegegel agar-agarin tilalla ja mahdollisesti siinä tapauksessa myös määrät. (Jostain olen tosin lukenut,että vegegel hyydyttää lähinnä moussemaiseksi, ei niinkään sellaiseksi jämäkäksi. Omakohtaista kokemusta sen käytöstä ei vielä ole. �� )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole käyttänyt Vegegeliä oikein koskaan, koska minulla on aina agar-agaria kaapissa. Olen kuullut Vegegelistä tosi paljon sellaisia kommentteja, että se ei toimi hirveän hyvin. Tuo on syy, miksi Vegegeliä ei kirjassakaan mainita. Jos agar-agarin vaihtaa Vegegeliin, niin kannattaa käyttää sitä ainakin enemmän kuin ohjeessa on agar-agaria :) Valitettavasti en osaa tämän enempää auttaa.

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu