perjantai 9. elokuuta 2019

Snickerskuppikakut eli Anselmit


Näitä kuppikakkuja varten pitää vähän kikkailla – ja siksi ne ovatkin juuri sopivasti nimetty Tuulispään oman kikkailija-Anssin eli Anselmi-vuohen mukaan. Kuppikakkukikkailu ei onneksi ole kovin hankalaa, vaikka näissä muutama erillinen valmistusvaihe onkin. Anselmien (siis näiden kuppikakkujen) sisään on piilotettu karamellikastiketta ja pinnalle levitetty sulatettua suklaata. Karamellikastikkeen sisään ja kuppikakkujen pinnalle on ripoteltu suolapähkinöitä. Eli vähän niin kuin snickersiä mutta kuppikakkuna.

Anselmit on julkaistu alunperin Tuulispään leivontakirjassa, jonka kaikki reseptit julkaisen täällä blogissa lähiaikoina. Voit selata jo julkaistuja reseptejä kätevästi kirjan oman sivun kautta.


Snickerskuppikakut eli Anselmit, 12 kpl

täyte
pohjat
 • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
 • 1/2 dl miedonmakuista öljyä (kuten tavallista rypsiöljyä)
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
pinnalle
 1. Valmista karamellikastike ohjeen mukaan hyvissä ajoin eli vähintään neljä tuntia ennen kuin aiot täyttää kuppikakut. 
 2. Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. ( Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä amerikan-, kartonki-, folio- tai silikonivuokia tai kahta tavallista paperivuokaa päällekkäin. Taikina on löysää, sillä siten siitä tulee mahdollisimman meheviä ja kuohkeita muffinsseja.)
 3. Mittaa kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe kulhoon ja sekoita ne. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
 4. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia. Pohjat ovat valmiit, kun niihin työnnetty veitsi tai puutikku tulee ulos puhtaana. Anna pohjien jäähtyä.
 5. Paina jokaiseen kuppikakkuun peukalolla syvä kuoppa. Sulata suklaa ja levitä se kuppikakkujen päälle. Täytä kuoppa karamellikastikkeella. Odota hetken aikaa, että kastike vähän imeytyy pohjan sisään ja lisää karamallikastiketta vielä vähän. (Karamellikastiketta voi jäädä yli, mutta sen voi syödä esimerkiksi jätskin kera tai siitä voi tehdä karamellipopkorneja lauantaina julkaistavalla reseptillä.) Lisää lopuksi suolapähkinöitä karamellikastikkeen pinnalle. Suolapähkinät saavat vajota kastikkeen sisään.
 6. Kuppikakut kannattaa tarjoilla pian, sillä suolapähkinät voivat muuttua pehmeiksi säilytyksen aikana. Voit tehdä kuppikakut muuten valmiiksi, mutta lisätä suolapähkinät vasta ennen tarjoilua. Säilytä valmiit kuppikakut jääkaapissa.
Pakastaminen: Anselmi-kuppikakut voi pakastaa, mutta suolapähkinät saattavat pehmentyä pakastamisen aikana. Älä sulata lämmittämällä, vaan anna sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
Gluteeniton versio: Tee karamellikastike gluteenittomana. Käytä taikinassa soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot 2 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, johon on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Toimi muuten samoin kuin ohjeessa.

Soijaton versio: Tee karamellikastike soijattomana. Älä käytä taikinassa soijamaitoa. Tarkista, että suklaassa ei ole soijalesitiiniä.

Anselmilla on oma tili Instagramissa. Kannattaa käydä kurkkaamassa, millainen ystävä on kyseessä. Kuvassa hän on juuri maistamassa Tuulispään vapaaehtoisen housuntaskun vetoketjua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu