keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Mustikoilla, vaniljalla ja limellä tuunattu soijajogurtti


Kauppojen maustetut soijajogurtit ovat kaikki aikas äkkimakeita, mutta onneksemme saatavilla on myös maustamatonta soijajogurttia, jonka voi maustaa ja makeuttaa oman mielensä mukaisesti. Tässä yksi ihana versio.



Mustikka-vanilja-limesoijajogurtti (yksi annos)
  • 0,5 tl limen mehua
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  • maun mukaan steviaa (tai sokeria)
  • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
  • kourallinen tuoreita pensasmustikoita tai mustikoita
  1. Yhdistä limen mehu, vanilja ja stevia.
  2. Sekoita joukkoon soijajogurtti.
  3. Lisää vielä lopuksi marjat ja lusikoi suuhusi.

Suhtautumiseni makeutusaineisiin, kuten aspartaamiin, on aika nihkeää niin maku- kuin terveyssyistäkin. Syön mieluummin makeani vaikka valkoisena sokerina, vaikka en sitäkään kuluta mitenkään ylenpalttisia määriä – toisin kuin tämän blogin sisällöstä voisi kuvitella... Jonkin aikaa sitten ostin itselleni vihreää steviajauhetta, jolla olen makeuttanut muun muassa omaan makuuni liian kitkeriä yrttiteejuomia tai kaakaota. En usko, että steviasta on vielä toistaiseksi sokerin korvaajaksi leivonnaisresepteissä, mutta juurikin juomien ja aamiaisjogurtin makeuttamiseen se on oikein mainio yrtti, johon kannattaa tutustua.

3 kommenttia:

  1. Voi, kiitos tästä! Kauppojen jugurttivalikoimat on jo vuosien saatossa alkaneet kyllästyttää.
    Tiedätkö mistä löytyisi lisää vastaavanlaisia reseptejä? Vai onko sinulla mahdollisesti vielä takataskussa jotakin? :)

    VastaaPoista
  2. Mä en ole viimeisen viikon aikana paljon mitään muuta syönytkään kuin maustamatonta soijajogurttia ja mustikoita :D Ihan parasta!

    Onko sulla muuten kokemusta maustetuista steviauutteista? Törmäsin kerran yhdessä (jenkki)vegaanireseptissä english toffeen makuiseen steviauutteeseen, ja se kuulostaa kyllä aikas hyvältä! Mä en niin välitä tosta perussteviasta, se ei maistu mun suuhun hyvältä ei kasvina eikä minään jatkojalosteina. Tarttis kyllä kokeilla leipoa sillä jotain, jos maku muuttuisi matkalla...
    http://www.wildearthmarket.com/food-beverage/vegan/sweet-leaf-liquid-stevia-english-toffee-sl12300.html

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Kiva, jos tästä oli inspiraatioksi :) Ei mulla ainakaan toistaiseksi ole mitään sen erityisempiä soijajogurttireseptejä takataskussa, kuin että soijajogurtin sekaan voi laittaa mitä vain marjoista ja hedelmistä viljoihin ja pähkinöihin.

    Elina: Maustamaton soijajogurtti on mun herkkua ihan sellaisenaankin, mutta nyt on mahtavaa, kun sen sekaan voi laittaa tuoreita marjoja :) En oo aikaisemmin törmännyt maustettuihin steviajuttuihin, mutta voisin työpaikalla vinkata, josko sellaisia vaikka löytyisi jostakin tukustamme. iHerbistä näköjään löytyy noita useampaakin sorttia, jos haluaa testailla. Niiden vegaanisuudesta ei tosin siellä lue mitään. http://www.iherb.com/Stevia-Liquid

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu