perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kardemummainen kesäkurpitsakakku


Meilläpäin maailmaa kesäkurpitsa on totuttu yhdistämään grillaukseen ja kasvishöystöihin, jopa hieman tylsänä mutta pakollisena ainesosana. Se on kuitenkin oivallinen raaka-aine myös makeille leivonnaisille, sillä se tuo kakkuihin ja muffinsseihin pehmeyttä ja mehevyyttä. Jos kesäkurpitsan käyttää kuorineen, lisää se hauskoja väripilkkuja taikinaan.



Tämä kakku on helppotekoinen, koska se paistetaan uunipellillä pannukakun tapaan. Aineksetkaan eivät vaadi vierailua erikoiskauppoihin. Taikinaan tulee paljon sokeria ja se tekee kakun pinnasta kivalla tavalla sitkaan (englanniksi fudgy). Jos haluat pehmeämmän kakun, kannattaa kokeilla kakun paistamista kakkuvuoassa tai uunipeltiä pienemmässä, korkealaitaisessa vuoassa. Paistoaika voi tällöin luonnollisesti pidentyä. En ole testannut tätä reseptiä kakkuvuoassa paistaen, joten en toistaiseksi osaa antaa tämän tarkempia ohjeita.

Kardemummainen kesäkurpitsakakku
  • 1 dl vettä
  • 2 dl öljyä
  • 4 dl sokeria (3 dl riittää myös)
  • 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,25 tl leivinjauhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 170 °C:en ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Yhdistä vesi, öljy, sokeri, hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa, vanilja, suola ja kardemumma ja sekoita. 
  3. Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe ja yhdistä ne sitten märkien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Paista esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia eli kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin ja kakku on sisältä kypsä.
  6. Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

7 kommenttia:

  1. Tämä on tarpeen. Kiitos! Taitaa olla kolmisentoista kesäkurpitsan tainta kasvimaalla meillä nyt, ja jostakin syystä tänä kesänä lähes kaikki alkavat tehdä hedelmiä. Viime kesänä oli ehkä kahdeksan tainta, joista vain pari teki hedelmää, kun oli jotenkin huonoa säätä tai jotain. Otin sitten varman päälle kylvösteni kanssa, eikä edes kavereille saa uppoamaan kaikkea ylituotantoa.

    VastaaPoista
  2. Joo, vaikuttaa tuo teidän taimimäärä sen verran isolta, että siitä riittää myös leipomiseen :)

    VastaaPoista
  3. Tein tätä ja tuli ihan huippua! <3

    VastaaPoista
  4. Jee, Anette! Mun mielestä tässä maistuu kardemumma ihanasti :)

    VastaaPoista
  5. Etsin reseptiä makeaan leivontaan kesäkurpitsalle ja kokeilin tätä ekana löytämääni. Kun otin pellin uunista koko pannari oli vielä aivan kostean oloinen, mutta seisottuaan tunnin hyytyi kasaan, eli onnistui aivan loistavasti! Aika rasvaista tavaraa toki. Koska kaapissa ei nyt ollut kardemummaa kokeilin kanelia, ja hienosti toimi sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että onnistui :) Suosittelen testaamaan tätä myös kardemummalla, koska se maistuu tässä tosi hyvältä.

      Poista
    2. Tsekkasin tuon öljyn määrän ja onhan sitä kieltämättä ehkä vähän paljon :D Mä luulen, että jos tekisin tämän reseptin nyt kuusi vuotta myöhemmin uudelleen, niin fiksailisin ainesosia vähän toisenlaisiksi :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu