maanantai 29. toukokuuta 2017

Raparperiherkkuja


Raparperit ovat sesongissa, ja pian päästään maistelemaan makoisia mansikoita. Tässä muutama kiva reseptilinkki blogin arkistoista, olkaapa hyvät!

  • Helppo raparperi-mansikkakakku on mehevän makea ja raparperimaisen hapan. Kakku valmistuu nopeasti, sillä sitä ei tarvitse kostuttaa eikä sen tekeytymistä tarvitse odotella.
  • Mehevä raparperipiirakka valmistuu taikinakannen alla. Sen kaverina maistuu kauravaniljakastike!
  • Kesäiset munkit saavat täytteekseen kaurakermavaahtoa, mansikoita ja raparperia.
  • Valmista hellettä viilentämään raparperilla maustettu jäätee!
Pssst! Raparperi sisältää oksaalihappoa, joka verottaa elimistön kalsiumvarastoja ja suurina määrinä voi aiheuttaa jopa myrkytyksen. Raparperin kanssa suositellaankin nautittavan kalsiumpitoisia ruokia tai juomia. Kalsiumrikastetut kasvimaidot ja -jogurtit sekä soijarahkat, mantelit, parsakaali, tofu ja vaikkapa seesaminsiemenet ovat hyviä kasviperäisiä kalsiuminlähteitä. Vetele niitä napaan, jos olet syönyt vähän enemmän raparperiherkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu