torstai 23. marraskuuta 2017

Tosi helppo suklaakakku


Jos sinun tekee mieli leipoa jotain ja kaapista löytyy ainoastaan peruskuiva-aineita, kuten vehnäjauhoja, sokeria ja kaakaojauhetta, kokeile tätä kakkua. Näistä yksinkertaisista aineksista syntyy tosi helposti yllättävän mehevä ja maukas kakku.

Vegaanikakut eivät ole 2000-luvun juttu, vaan niillä on pitkä historia. Niitä ei vain ole aina kutsuttu vegaanikakuiksi vaan ihan vain kakuiksi. Erityisesti sellaisina aikoina, jolloin elintarvikkeista on ollut syystä tai toisesta pulaa, on leipomisessa käytetty paljon nykyistä vähemmän eläinperäisiä raaka-aineita.

Tämän kakun englanninkielinen nimi on wacky cake. Tätä leivottiin toisen maailmansodan aikaan eli aikana, jolloin voita, munia ja maitoa oli rajoitetusti saatavilla. Kakku on siis alunperinkin ollut lähtökohtaisesti vegaaninen.

Kakun voi syödä tietysti sellaisenaan, mutta sen voi toki myös kuorruttaa sulatetulla suklaalla, vaahdotetulla kauravispillä tai vaikka näiden yhdistelmällä eli suklaamoussella. Myös mokkapalojen kuorrute toimii (puolikas annos varmasti riittää).

Itse kuorrutin kakun kaakaokuorrutteella, jonka helppo ohje löytyy kakkureseptin alta. Viimeistelin kakun roiskimalla sen päälle pieneksi leikattua tummaa suklaata, iChocin Nougat crisp -suklaata ja murusteltuja keksejä. Ihan lopuksi sulatin suklaata ja valutin sitä ohuena nauhana pitkin poikin suklaa-keksikasaa.

Gluteeniton: Jos haluat tehdä kakun gluteenittomana, vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (esim. Semper fin mixiä), johon on sekoitettu puoli teelusikallista ksantaania (löytyy useimpien kauppojen leivontaosastolta). Lue täältä tarkempia vinkkejä gluteenittomasta vegeleivonnasta.

Tosi helppo suklaakakku, 10 palaa

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 dl miedon makuista öljyä
  • 1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa*
  1. Rasvaa ja jauhota n. 24-senttinen irtopohjavuoka tai muu pinta-alaltaan suurin piirtein samankokoinen vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Anna jäähtyä ja niin halutessasi kuorruta ja koristele kakku.
Pakastaminen: Kakun voi pakastaa sellaisenaan tai kuorrutettuna. Kuorrutettu kakku kannattaa antaa sulaa hitaasti jääkaapissa.
*Myös muut etikat ja todennäköisesti myös sitruunamehu käyvät. Etikan tarkoituksena on auttaa ruokasoodaa kohottamaan kakku. Ilman etikkaa leivottu kakku voi jäädä tiiviiksi ja vähemmän kuohkeaksi.

Kaakaokuorrute

  • 50 g vegaanista margariinia (suosittelen Keiju Laktoositon 70 %)
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  1. Jos margariini on kovaa, anna sen ensin pehmentyä huoneenlämmössä, mutta älä sulata sitä. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi esimerkiksi haarukalla.
  2. Levitä jäähtyneen kakun pinnalle.

    92 kommenttia:

    1. Uuuuuh, näyttää ihan superilta!! Kiitos ohjeesta, tätä pitää kokeilla!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Jee, kannattaa tosiaan kokeilla :) Tää on oikeasti helppo resepti ja myös helppo saada hauskan näköiseksi.

        Poista
      2. Olin aattelemasa tehä tän kakun synttäreilleni, mutta tulimpa vain kysymään että onnistuisko kakun puolittaminen kuinka?

        Poista
      3. Kakun voi kyllä halkaista ja täyttää :) Kakku ei ole kauhean korkea, joten leikkaisin sen itse vain kahteen osaan.

        Poista
    2. Kiitos! Taidan tehdä heti huomenna tätä koulun myyjäisiin. Tässä kakussa on sinne sopivan edulliset ainesosat.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Tää on siitäkin kiva resepti, että perusaineet on just niitä edullisia :)

        Poista
    3. Kyllä tuli maukas kakku ja oli helppo (ja nopea) tehdä, kiitos reseptistä :)

      VastaaPoista
    4. Tulin väsyneenä ja nälkäisenä kotiin. Kakku oli jääkaapissa vielä maistamatta, kun eilen illalla leivoin. Nyt haluun mennä nainisiin sen kakun kanssa!!!
      Hieno rakenne, korkeaksi kohonnut, pehmeä, mehevä, sopivan makea. Tuunasin appelsiinikuoriraasteella ja chai-mausteseoksella.

      VastaaPoista
    5. Tein aiemmin vain puolikkaan kakun kokeillakseni. Tänään teen normikokoisen. Ensimmäisen päällystin kaura vispikermalla (kun ei ollut muuta), jonka maustoin kaakaolla ja vaniljasokerilla. Kakku parani "vanhetessaan". Oli paljon parempaa, mitä osasin odottaakaan, joten nyt uusiksi!

      VastaaPoista
    6. Tein juuri kolmannen kakun, joten siitä tietää, että kaikki tykkäävät siitä, en muuten tekisi näitä kakkuja tähän tahtiin!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Huikea tahti :D Ihanaa, että kakusta tykätään!

        Poista
    7. Kiitos ihan parhaasta reseptistä! Olen tehnyt tämän jo muutaman kerran ja kaikki ovat tykänneet. :)

      VastaaPoista
    8. Aah mikä resepti, kokeilen tätä valmistujaisjuhliini! Suositteletko samaa paistolämpötilaa/paistoaikaa kiertoilmauunissa?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Onnea valmistumisen johdosta! Mulla on aika vähän kokemusta kiertoilmauuneista, joten en osaa valitettavasti sanoa. Ehkä kannattaa laittaa pikkuisen pienemmällä lämmöllä ja tarkkailla muutenkin hyvissä ajoin, onko kakku valmis :)

        Poista
    9. Hei! Houkuttelevan oloinen kakku! Kuinka kauan kuorrutettuna pakastetun kakun sulamiseen jääkaapissa tulisi varata aikaa ennen tarjoilua? Koristeluko kuitenkin sulatuksen jälkeen? :)

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Tai kauanko kakku säilyisi hyvänä ihan jääkaapissa?

        Poista
      2. Pahoittelut siitä, että en ole aikaisemmin huomannut kysymystäsi! Uskoisin, että kuorrutettu kakku sulaa kuudessa tunnissa. Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä varmasti useamman päivän, mutta monista muista kakuista poiketen on parhaimmillaan parin päivän sisällä leipomisesta :)

        Poista
    10. Tein tätä pari päivää sitten, ai että oli hyvää! Päälle tein vaan ohjeen kuorrutuksen ja ripottelin strösseleitä. Niin helppo tehdä, että minäkin onnistuin!
      Täältä tulin suklaakakku-reseptiä hakemaan sillä olen löytänyt täältä nykyään vakio mokkapala-reseptin, tiesin, että olemme samalla aallolla😉😄.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Ihana kuulla, että kakku oli helppo tehdä ja että tykkäsit :)

        Poista
    11. Tosi helppo ja nopea tehdä! Kakusta tuli mehevä ja kun kuorrutetta oli runsaasti, se oli jopa hieman mutakakkumainen. Tehdään toistekin! :)

      VastaaPoista
    12. Sattuipa tämä sopivasti taas silmään juuri, kun mietin, että mitähän sitä äkkiä leipoisi.. Ja voi että, kyllä olikin aivan mahtavan hyvä kakku!! Tämä jää ehdottomasti repertuaariin ja kylässä olijatkin halusi heti ohjeen!! Kiitos siis ohjeesta!!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Tää on siitä ihana, että tää on oikeesti tosi helppo ja makukin on siitä huolimatta hyvä :)

        Poista
    13. Kestääkö tämä kakku leikkauksen jos täytän sen suklaamoussella?

      VastaaPoista
    14. Hei TAAS... =D Ihan pakko tulla kertomaan, että tein tätä kakkua kahvioon, jota pidimme Kouvolassa tavaranvaihtotorilla. Joka päivä kakku myytiin tosi nopeasti loppuun (paitsi viimeisenä päivänä sitä jäi YKSI palanen myymättä, mutta syömättä ei todellakaan jäänyt sekään pala...) ja kolmeksi päiväksi leivoin yhteensä 9 kakkua!! Sai todella paljon kehuja siellä ja ohjetta kyseltiin kovasti, joten sinut on linkattu =D ja ohjettasi varmasti käyttävät jatkossa yhä vain useammat! Tämä on kyllä todellakin ihan paras kakku ikinä, helppo ja halpa leipoa (laskin, että ainekset tekee alle 3€/kakku!!!) ja todellakin näyttävän näköinen ja mikä tärkeintä aivan superherkullinen! ♥

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Oho, siinä on ollut urakkaa! Tosi hieno juttu, että kakku kävi kaupaksi :)

        Poista
    15. Heippa. Onko kakussa etikka tärkeä? Meiltä ei kumpaakaan löydy ja ajattelen että yhden kakun takia on turha ostaa kaappiin pyörimään 🤔 Kokeilen tätä pojan kaverisynttäreille, teemana Pokemon, joten kakun sisään tulee karkkeja, jotka valuu sieltä ulos kakkua leikatessa 😛

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Kuulostaa hauskalta kakulta! Mikä tahansa etikka käy, vaikka oonkin tuohon kirjoittanut vaan kaksi vaihtoehtoa. (Voisinkin muokata tekstiä vähän.) Etikan tilalla voi todennäköisesti käyttää myös sitruunamehua. Etikan pointti on auttaa nostatusainetta eli ilman etikkaa kakusta voi tulla tiivis ja vähemmän kuohkea. Kakku ehkä onnistuu myös ilman, mutta rakenne voi kärsiä.

        Poista
    16. Voiko tyon öljyn vaihtaa ongelmitta sulatettuun vegaaniseen margariiniin?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. En oo itse testannut, mutta luulisin, että onnistuu. Koska margariinissa on vähemmän rasvaa kuin öljyssä, niin laittaisin sitä ehkä vähän enemmän kuin mitä ohjeeseen tulee öljyä. Ehkä 120 g?

        Poista
    17. Testattu on myös limemehulla ja kyllä nousee. Täytin suklaamoussella ja vadelmahillolla ja päälle tuo kuorrute. Nyt se huutaa nimeäni jääkaapissa!Tyttärelle sen tein, mutta hänellä oli matkajännitystä ja nyt se jäi melkein kokonaan minulle (pakastettavaksi). Saa nähdä paljonko päätyy pakkaseen asti!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Kiva kuulla, että testasit limemehulla ja että onnistui :)

        Poista
    18. Onnistui hienosti ohjeen mukaan! Kiitos. T. Nina

      VastaaPoista
    19. Kiitos tästä! Nimipäiväänsä viettävä kasvissyöjä-teini aloitti eilen vegaaninen kuukauden. En olisi millään jaksanut mitään monimutkaista kakkua mutta tää oli aivan loistava ohje! Jää takuulla käyttöön perheessämme, ainekset löytyvät aina.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Hienoa kuulla, että maistui! Toivottavasti kuukausi on sujunut hyvin :)

        Poista
    20. Samalla ohjeella syntyy myös parhaat vegaaniset suklaamuffinit. Meheviä ja suklaisia.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Hyvä tietää! En oo itse paistanut näitä muffinsseina, mutta varmasti toimivat niinkin :)

        Poista
    21. Onnistuu myös gluteenittomana. Käytin kakkuun tattarijauhoja. Kuohkea rakenne sai kehuja jopa vanhemman ikäpolven sekaaneilta.

      Tarjosin kuorruttamattoman kakun lämpimänä Aino kaurajäätelön kanssa. Oli ihan hitti!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Kiitos vinkistä! Kuulostaa ihanalta tarjoiluehdotukselta :)

        Poista
    22. Pitääkö kakkua kostuttaa?

      VastaaPoista
    23. Onko kukaan kokeillut leipoa tätä kakkua gluteenittomasta jauhoseoksesta?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Facebookin eri vegaaniryhmissä on ihmiset muutamia kertoja kertoneet leiponeensa gluteenittomilla jauhoseoksilla ja ovat onnistuneet. En itse pääse testailemaan asiaa nyt, kun en pääse käsiksi Suomessa myytäviin jauhoseoksiin. Omasta kokemuksesta kuitenkin suosittelen käyttämään Viljatuotteen vaaleaa ja lisäämään pikkuisen ksansaania sen joukkoon gluteenia korvaamaan. Sunnuntain jauhoseoksella tästä voi tulla pesusieni. Semperin vaalea finmix on tuote, jota monet myös suosittelee eli se vois kans toimia :)

        Poista
    24. Kiitos reseptistä! Olen aiemmin tehnyt tämän ohjeen mukaan ja on ollut kahvipöydän suosikki! Nyt sovelsin sen mukaan, mitä mökiltä löytyi. Korvasin soodan ja etikan leivinjauheella ja tulos oli silti mehevä. Kuorrutteen sekoitin kermavaahdon jämään ja jätin rasvan ja kasvimaidon pois. Makeannälkäiset mökkiläiset olivat tyytyväisiä:)

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Kiva, että tää maistuu :) Ja hyvä tietää, että onnistuu myös soveltaen!

        Poista
    25. Innostuin kokeilemaan karppisokerilla tätä ja onnistui tosi hyvin. Teen kyllä toistekin!

      VastaaPoista
    26. Aion kokeilla tätä reseptiä. Mutta voikohan kuorrutuksen tomusokerimäärää vähentää (vaikka puolittaa), kun en tykkää hirveän makeasta?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Tomusokerin määrää voi varmasti pienentää. Kuorrutteesta saattaa tulla vähemmän jämäkkää ja enemmän margariinin makuista, mutta jos se haittaa, niin kaakaojauheen määrää voi lisätä :)

        Poista
    27. Siis ihan älyttömän hyvä kakku, tästä tuli yksi lemppareista ❤️

      VastaaPoista
    28. Oletko kokeillut tuplata pohjan aineksia, että tulisi korkeampi?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Tästä kyllä tulee ihan ok korkuinen kakku, jonka voi leikata ainakin kahteen osaan ihan helposti :) Jos on tarvetta korkealle kakulle, suosittelen ennemmin leipomaan kaksi erillistä kakkua ja yhdistämään ne. Jos taikinan tuplaa ja sitä on vuoassa tosi korkea kerros, se ei välttämättä jaksa kohota niin hyvin. Myös paistoaika tuolloin pitenee, josta voi seurata se, että kakun ulkopinta kuivuu ennen kuin kakun sisus ehtii kypsyä.

        Poista
    29. Hei! Onnistuisiko kakkupohjaan tulevan kaakaojauheen vaihtaa sulatettuun suklaaseen?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. En oo itse kokeillut, niin en tiedä varmaksi. Todennäköisesti onnistuu ainakin jotenkin :)

        Poista
    30. Oi tämä oli aivan taivaallinen resepti! Kakku maistui koko (sekaani)suvulle :D Erinomaiseksi kehuttiin. Kiitos ihanasta reseptistä! Tästä tuli minun yksi luottokakku ehdottomasti.

      VastaaPoista
    31. Tosi hyvä ja helppo kakkuresepti! Kuorrute vielä oikein kruunasi tämän herkullisen vegaanisen kakun. Kolmas kakku jo paistumassa uunissa. Paljon kiitoksia reseptistä!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit kakusta näin paljon!

        Poista
    32. Tätä kakkua oli tarjolla Leivonmäen kansallispuiston kesäkahvilassa. Reseptin "osoitteen" sain sieltä. Todella hyvää ja maukasta. Ehdottomasti menee kokeiluun. Kiitos!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Oo, tosi hauska kuulla, että tätä on ollut tarjolla tuolla ja että kertoivat vielä reseptin :) Toivottavasti tykkäät myös itsetehtynä!

        Poista
    33. Mistähän voi johtua, kun kakku ei kohonnut ihan noin korkeaksi, kuin kuvissa?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Jos vuoka on isompi kuin ohjeessa, niin taikinaa tulee siihen ohuempi kerros ja se nousee vähemmän. Sekin voi olla, että jos oot mitannut etikan ja/tai ruokasoodan syömislusikalla eikä ns. virallisen kokoisella mittalusikalla, niin niitä voi olla vähän liian vähän eikä kakku silloin kohoa ihan samalla tavalla. Syy voi olla myös jossain ihan muualla kuten vaikka uunin lämpötilassa tai kuvakulmassa. Toivottavasti kuitenkin maistui ihan hyvältä!

        Poista
    34. Toimiikohan kuorrutteessa veg. leivontamargariini, esim. Sunnuntai? Vai onko turvallisempaa käyttää Oivariinia (jolloin tästä ei tietenkään tule vegaaninen)?

      Ja kenties tyhmä kysymys, mutta onko kuorrutteessa tarkoitus sulattaa rasva vai käyttää huoneenlämpöistä?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Leivontamargariinit on jääkaappikylminä aika kovia eli kannattaa antaa sen pehmentyä ensin huoneenlämmössä, niin se sekoittuu paremmin. Sitä ei oo tarkoitus sulattaa tässä kuorrutteessa. (Voisinkin muokata tekstiä vähän, koska on nyt epäselvä.)

        Maun puolesta leivontamargariinit ei oo kaikkein parhaita kuorrutteisiin eli suosittelen ennemmin jotain leivän päälle tarkoitettua margariinia, kuten tummansinistä Keijua. Kuorrutteeseen tulee kuitenkin kaakaojauhetta, joka peittää leivontamargariinin makua jonkin verran. En itse halua suositella eläinperäisiä tuotteita enkä niistä kauheasti enää tiedäkään, koska en oo pitkään aikaan niitä syönyt, joten en halua ottaa kantaa Oivariiniin :)

        Jos haluat hyvänmakuisen vegaanisen vaihtoehdon voille, niin Naturlin Vegaaninen levite on tosi hyvä, ja sitä on monet sanoneet tosi paljon voin makuiseksi. Sitä myydään ainakin isommissa marketeissa. Se saattais toimia myös tässä kuorrutteessa, kunhan huomioi sen, että se sulaa huoneenlämmössä aika nopeasti eli valmista kakkua kannattaa sen takia säilyttää jääkaapissa.

        Poista
    35. Voiko kuorrutteessa käyttää voita? :)

      VastaaPoista
    36. Saisiko tästä tehtyä vehnättömän korvaamalla vehnäjauhon jollain?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. En oo itse testannut, mutta moni on sanonut tän toimivan gluteenittomilla jauhoseoksilla. Semper ja Viljatuote on luontaisesti gluteenittomia, joten eivät sisällä myöskään vehnätärkkelystä. Ite laittaisin myös ksantaania varmuuden vuoksi gluteenia korvaamaan.

        Poista
      2. En oo itse testannut, mutta moni on sanonut tän toimivan gluteenittomilla jauhoseoksilla. Semper ja Viljatuote on luontaisesti gluteenittomia, joten eivät sisällä myöskään vehnätärkkelystä. Ite laittaisin myös ksantaania varmuuden vuoksi gluteenia korvaamaan.

        Poista
      3. Kuinka paljon kannattaisi laittaa ksansaania jos kokeilen tehdä gluteenittomalla jauhoseoksella?

        Poista
      4. Kokeilisin laittaa puoli teelusikallista. Se kannattaa sekoittaa jauhojen sekaan.

        Poista
    37. Näyttää niin herkulliselta kakulta ja ohjekin ihanan helppo, joten tätä aion kyllä kokeilla!

      Ihan mielenkiinnosta kysyn, miksi kakkuohjeissa, kuten tässäkin, on usein ruokasoodaa ja omenaviinietikkaa, eikä suoraan leivinjauhetta? Leivinjauheessahan on molemmat emäs (sooda) ja happo valmiiksi. Onko soodalla ja muulla hapolla parempi nostatuskyky kenties?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Jaa-a, en osaa sanoa, miksi käytetään :D Oon vaan tottunut tekeen tietyt leivonnaiset toisella ja toiset toisella nostatusaineella. Sooda tehostaa nostatusaineiden tehoa joka tapauksessa, oli kyseessä sitten leivinjauhe tai ruokasooda.

        Poista
    38. Vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomiin. Toimii mainiosti. Huippuhyvää 👍

      VastaaPoista
    39. Mitäköhän tein väärin... Kakku on vielä 35 min jälkeen ihan velliä! Näytti nousevan hienosti... Kaikki ainekset tietääkseni laitoin, taikina näytti hyvältä vielä ennen uuniin laittoa. Kakku on ns. leipävuoassa, ja lisäsin ennen paistoa jäisiä karhunvatukoita.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Voi ei! Tosi hankala sanoa, missä voisi olla vika :/ Jos vuoka on tilavuudeltaan pienempi kuin ohjeessa tarkoitettu vuoka, niin taikina on tällöin vuoassa paksumpana kerroksena, jolloin sillä kestää pidempään paistua.

        Poista
      2. Jos lisäsit taikinaan jäisiä marjoja, niin niistähän tulee jo nestettä ja sitten vielä paksumpi kerros niin kestää varmaan 2h saada kypsäksi jos edes nesteen takia kypsyy.

        Poista
    40. Nyt oon tehnyt tän 3krt ja aivan mahtavan helppo kakku. Onnistuu joka kerta.

      VastaaPoista
    41. Hei, resepti tuli vastaan monen vuoden jälkeen. Voiko tämän leipasta myyjäisiä varten kertakäyttövuokaan? 18 cm halk. vuoka, jonka korkeus 3,5 cm - riittääkö taikinasta kahteen tuollaiseen? Ja kuinka paljon kohoaa...?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Kun nopeasti laskin, niin todennäköisesti taikinasta riittää kahteen vuokaan. Kakku todennäköisesti kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta, joten uskoisin tuon korkeuden myös riittävän. En oo tosiaan itse testannut tätä kahdessa pienemmässä vuoassa, joten mitään tarkkoja ohjeita en valitettavasti osaa antaa.

        Poista
    42. Voiko kakun tehdä moninkertaisena eli esim. tuplata ainekset?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. En ole itse testannut, mutta todennäköisesti voi! Paistoaika todennäköisesti pitenee, mikäli kakusta tulee korkeampi, koska korkeamman taikinakerroksen kypsyminen kestää pidempään.

        Poista
    43. Heippa. Käytetäänkö ohjeessa maitokaakaon kaakaojauhetta vai sokeroimatonta?

      VastaaPoista
    44. Tunnetaan myös nimellä Depression cake, joka ei tarkoita masennusta vaan 1930 luvun lamaa jolloin ei ollut rahaa mihinkään.
      Tämä on varsin mainio resepti. Kiitos

      Tämä

      VastaaPoista

    HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

    Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

    - Satu