keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Popkornipallot


Kuuntelen joulun alla usein erästä Johnny Cashin joululevyä, ja sieltä puolestaan jää usein soimaan päähän tämä biisi. Laulussa lauletaan: "Mama's baking turkey tofurkey and daddy's makin' popcorn balls" ja siksi minunkin on tehnyt jo monta vuotta mieleni tehdä popkornipalloja. Tänään vihdoin koitti se päivä! Jahuu!

Tutkailinpa siis popcorn ball -reseptejä ja päädyin muovaamaan tästä ohjeesta itselleni sopivan version. Popkornipallot olivat helppoja ja suht nopeita mutta erittäin tahmaisia tehdä. Ne maistuvat hyvälle, mutta ovat todella makeita. Niistä ei siis kannata tehdä kauhean isoja, jos tarkoitus on syödä niitä pallo kerrallaan.

Koska hommassa touhutaan sulaneen eli todella kuuman sokerin kanssa ja ehkä hieman nopealla aikataululla, en varsinaisesti suosittele näiden tekemistä lasten kanssa.

Popkornipallot (koosta riippuen n. 10 kpl)
  • 1 l valmista, suolatonta popkornia
  • 1 dl sokeria
  • 0,75 dl vaahterasiirappia
  • 1 tl kookos- tai rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  1. Laita popkornit isohkoon kulhoon odottamaan.
  2. Mittaa muut ainekset kattilaan ja laita levy päälle. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Laske lämpöä ja keitä kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Sokeriseoksesta tulee hieman paksumpaa.
  3. Kaada sokeriseos popkornien päälle ja sekoita lusikalla. Popkornit todennäköisesti tarttuvat lusikkaan kiinni, mutta älä anna sen häiritä.
  4. Odota minuutti tai pari, jotta sokeri hieman jäähtyy. Älä odota liian kauan, jotta popkornit eivät jähmety isoksi kököksi.
  5. Ota kourallinen sokeroitua popkornia käteesi ja purista se tiukahkoksi palloksi. Laita valmis pallo leivinpaperin päälle kuivumaan. Voit pestä välillä kätesi, jos ne kovasti tahmaantuvat. Palloja voi tehdä myös hieman kostutetuin käsin, jolloin sokeri ja popkornit eivät tartu niin pahasti sormiin.

Pallot voi tietysti syödä sellaisenaan tai sitten niiden ympärille voi kietoa kauniin nauhan ja laittaa pallon jouluiseksi koristeeksi riippumaan sopivaan paikkaan. Pallot voi myös kääriä sellofaaniin ja antaa lahjaksi.

4 kommenttia:

  1. Voi vitsi, sä olet kyllä melkoinen popcornguru - sulla on aina niistä jotain hyviä ideoita! Nää tulee NIIN tarjolle meidän pikkujouluihin. Ja toi samainen Johnny Cashin joululevy on minunkin joulusuosikkejani, vaikka Cash menee toki kyllä mihin vuodenaikaan vaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :D Oon syönyt viimeisen kuukauden aikana niin ison kasan popkornia, että siitä on tehnyt mieli tehdä välillä jotain muutakin kuin niitä peruspoppareita. Popkornipalloihin voi muuten laittaa muutakin kuin popkornia. Suolapähkinät ja vaikka suklaapalat voisivat molemmat toimia tosi hyvin.

    VastaaPoista
  3. voiko laita tavallista siirappia ? onko pakko vaahterasiirappia laita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut näitä tavallisella siirapilla, mutta uskon sen käyvän :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu