sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Savukookoskonvehdit


Vaikka savun ja suklaan kombo ei välttämättä tulekaan ihan ensimmäisenä mieleen, sopivat nämä kaksi makua tosi hyvin yhteen. Paahdettu kookos tuo lisäksi suklaaseen mukavaa rapsakkuutta. Nestesavua on käytetty ohjeessa aika maltillisesti, joten savun maku tulee esille mukavana aavistuksena ja jälkimakuna. Jos kaipaat savuisempia konvehteja, laita nestesavua puolen teelusikallisen sijasta yksi teelusikallinen


Olen viime aikoina seurannut tosi ahkerasti YouTubesta löytyviä vegaanien ruokakanavia ja ihastellut niiden kekseliäisyyttä. Tekisi mieli kokeilla kaikkea, mutta sen sijaan vain tuijotan lumoutuneena muiden tekemiä videoita juustoista ja pastakastikkeista. Vinkkejä videoista kyllä saa omiinkin kokkailuihin. Näihin konvehteihin nappasin idean The Sweetest Veganin donitsivideosta.

Savukookoskonvehdit (n. 30 pikkuista konvehtia)
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 0,5–1 tl nestesavua*
  • hyppysellinen suolaa
  • 100 g maidotonta suklaata
  1. Mittaa kookoshiutaleet pieneen kulhoon. Sekoita vaahterasiirappi, nestesavu ja suola ensin keskenään ja sen jälkeen kookoshiutaleiden joukkoon.
  2. Kuumenna paistinpannu ja paahda kookoshiutaleita siinä koko ajan sekoitellen, kunnes kookos on kauttaaltaan kauniin ruskeaa.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa ja sekoita paahdettu kookos sen joukkoon.
  4. Jaa suklaa pieniin konvehtimuotteihin tai silikonisiin suklaamuotteihin tai levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
* Nestesavua voi ostaa erikoiskaupoista (esim. Runsaudensarvi) ja netistä (esim. Chilikauppa), mutta olen nähnyt nestesavua myös isompien kauppojen niillä hyllyillä, joissa myydään amerikkalaisia erikoistuotteita. Nestesavujen raaka-aineet hieman vaihtelevat, esimerkiksi tuo Chilikaupan nestesavu sisältää vain kolmea ainesosaa, kun taas ns. jenkkiversiot on tehty isommasta määrästä ainesosia.

4 kommenttia:

  1. Wau, kiinnostava kombo! Tämä suklaamaakari lähtee oitis kokeilemaan savuista raakasuklaata. Kiitos vinkistä :) Ja voisitko ehkä laittaa suoraan linkkejä mainitsemillesi kanaville?

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä, toivottavasti savuinen raakasuklaa toimii myös :)

    Tässä muutama kanava, joita seurailen:
    http://www.youtube.com/user/EcoVeganGal
    http://www.youtube.com/user/miyokoskitchen
    http://www.youtube.com/user/ZombieGate
    http://www.youtube.com/user/everydaydish
    http://www.youtube.com/user/MokoBrownVegan

    Täytyisikin päivitellä blogin linkkilistaa ajantasaisemmaksi...

    VastaaPoista
  3. Kiitos linkeistä. Savuista raporttia kenties seuraa myöhemmin :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu