lauantai 7. helmikuuta 2015

Laskiaismunkki


Runebergin tortuista on selvitty, joten seuraavaksi aletaan miettiä laskiaispullia. Minulla oli tänään munkinpaistopäivä liittyen erääseen leivontakirjaprojektiin, joten päätin hyödyntää munkit laskiaisteemalla. Hyviä tuli!

Laskiaismunkit, 16 kpl
  1. Valmista munkkitaikina ohjeen mukaan ja paista siitä kuusitoista pyöreää munkkia. Anna munkkien jäähtyä ja leikkaa ne sitten puoliksi. Koverra pieni määrä munkkia pois munkin sisältä, niin saat täytteet mahtumaan ja pysymään munkin sisällä paremmin.
  2. Levitä munkin alaosaan hilloa tai leikkaa siihen mantelimassaa (tai molempia).
  3. Vaahdota soija- tai kauravispi kuohkeaksi ja lusikoi sitä hillon tai mantelimassan päälle. Paina munkin kansi varovaisesti sen päälle.
  4. Siivilöi munkin pinnalle lopuksi tomusokeria-
  5. Tarjoile heti. Säilytä jääkaapissa.
Sitten vain pulkkamäkeen!

Tästä löydät ohjeet pullallisille laskiaispullille:

Huom! Jos olet soija-allergikko, tee munkit kauramaitoon ja käytä vispinä kauravispiä. Jos olet allerginen pähkinöille, älä käytä täytteessä mantelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu