maanantai 18. joulukuuta 2017

Vegaaniset joulujälkiruoat 2017


Jouluaattoon on aikaa alle viikko, enkä aio tänäkään vuonna stressata joulua. Toivottavasti teillä kaikilla muillakin on mahdollisimman stressitön joulu! Tässä ovat omat pikkuvinkkini joulun jälkkäreiksi!

Olen menossa aattona siskoni perheen luokse. Vaikka olen porukan ainoa vegaani, siellä on perinteisesti kaikki mahdollinen tehty aina vegaanisena. Pöydässä tulee olemaan niin perusjouluherkkuja kuin vähän jotain uuttakin. Piipahdin eilen Turun Vegekaupassa ja nappasin mukaan vegaanista valkohomejuustoa. Ajattelin tehdä sen kaveriksi mangosalsaa.

 Linkin perässä on kerrottu, mikäli reseptissä on ohjeistettu, kuinka leivonnainen valmistetaan ilman soijaa (S) tai gluteenia (G). Kaikki reseptit ovat vegaanisia, joten ne ovat automaattisesti maidottomia, munattomia ja laktoosittomia.
Muista myös pikeeriresepti! Pikeeri on kätevä piparkakkukuorrute, joka on hyvin kestävää ja nopeasti kuivuvaa. Perinteisesti sen valmistukseen on käytetty kananmunia, mutta kanojen onneksi sen saa aivan yhtä hyvin tehtyä myös säilykekikherneiden liemestä. Lopputulos on tosi hyvä eikä se maistu lainkaan kikherneille.

Tsekkaa myös Vegaanituotteet-sivun joulusivu! Sinne on listattu kuvien kera kaikki jouluaiheiset vegaanituotteet, kuten laatikot, valmistaikinat, suklaat, leivonnaiset, salaatit ja limput.

Kaikki loputkin blogin jouluteemaiset reseptit löytyvät tästä linkistä.

Vielä pari reseptiä olisi tuloillaan ennen joulua, jos vain mitenkään kerkeän. Jos en kerkeä, niin toivotan lukijoille hyvää joulun aikaa!

PS Aloituskuvan vihreäkuulajuustokakullekin on tietysti olemassa resepti. Lue kuitenkin varoitukset ennen leipomista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu