torstai 18. tammikuuta 2018

Vinkkejä aloitteleville vegeleipureille


Tammikuu on jo yli puolen välin, jee! Yli 11 000 henkilöä on ottanut vastaan tammikuun Vegaanihaasteen. Olen ollut heinäkuusta saakka töissä juonimassa tammikuun Vegaanihaastetta, ja mieltä lämmittää ihan hirveästi se, kuinka innokkaasti ihmiset ovat tarttuneet haasteeseen. Mukaan voi lähteä koska vain eli myös tammikuun ulkopuolella. Vegaanihaaste ei maksa mitään eikä sido mihinkään, joten mukaan kannattaa lähteä, jos haluaa hyvän paketin näppäriä reseptejä ja paljon käytännöllistä tietoa. Ilmoittautua voi täällä: vegaanihaaste.fi.

Mukana on varmasti paljon henkilöitä, jotka eivät ole aikaisemmin leiponeet mitään vegaanileivonnaisia, joten kokosin pienen listan reseptejä ja muita vinkkejä, joilla pääsee alkuun.


  • Jos et ole koskaan ennen leiponut mitään vegaanista, kannattaa harjoittelu aloittaa valmiiksi vegaanisista leivonnaisista. Ne on joku muu testannut toimiviksi ja hyviksi. Yksi helpoimmista leivonnaisista on tämä tosi helppo suklaakakku, sillä siinä vain sekoitetaan ainekset kulhossa ja laitetaan uuniin paistumaan. 
  • Suklaamousse on toinen tosi helppo resepti, sillä siinä vain sulatetaan suklaa, vaahdotetaan kaura- tai soijavispi ja sekoitetaan ne yhteen. Tässä tekstissä on pari vähän fiinimpää versiota suklaamoussesta
  • Jos olet banaanien ystävä, kokeile tätä banaanikakkua. Tällä aloitin itse oman vegaanileipuriurani kaksikymmentä vuotta sitten, ja resepti toimii edelleen.
Kun olet tullut tutuiksi muutaman reseptin kanssa, voit muokata niitä omannäköisiksi esimerkiksi vähentämällä tai lisäämällä vähän sokeria, jos tykkäät joko vähemmän tai enemmän makeista leivonnaisista.

Kun olet päässyt jyvälle siitä, miten vegaaniset leivonnaiset syntyvät, voit myös veganisoida vanhoja omia suosikkireseptejä, joissa on käytetty kananmunia tai maitotuotteita.
  • Kananmunien korvaamisesta saat paljon hyödyllistä tietoa tästä kirjoituksestani. Tekstiin on koottu toimintaohjeet erilaisten reseptien veganisoimiseksi. Lisäksi tekstissä kerrotaan, mitkä tuotteet sopivat minkäkinlaisiin leivonnaisiin. 
  • Eläinperäisten maitotuotteiden vaihtaminen kasviperäisiin on helppoa, sillä valikoimaa on tosi paljon ja tuotteita käytetään hyvin samalla tavalla kuin eläinperäisiä tuotteita. Voit lukea lisää kasvimaituotteista täältä.
Jos aiot täytekakunleipomishommiin, tutustu ihan ensin tähän täytekakkuoppaaseen! Oppaassa on reseptejä niin kakkupohjille, täytteille kuin kuorrutteillekin mutta myös paljon muuta hyödyllistä tietoa.

Tutustu myös blogin reseptiarkistoon! Sen kautta pääset käsiksi eri tyyppisiin leivonnaisiin, kuten kekseihin, muffinsseihin ja piirakoihin. Jos tarvitset esimerkiksi gluteenittomia tai soijattomia reseptejä, on niihinkin linkit reseptiarkistossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu