keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Leivonnaisia äitienpäiväksi


Äitienpäivää vietetään tulevana sunnuntaina. Kokosin listan omista makeista suosikeistani!


Jos aikomuksenasi on leipoa täytekakku, löydät kaiken tarvittavan tiedon Täytekakkuoppaasta! Oppaaseen on listattu niin kakkupohjia, täytteitä kuin kuorrutteitakin sekä tarpeellisia vinkkejä täytekakun valmistamiseen. Kakku kannattaa kostuttaa ja täyttää syömistä edeltävänä päivänä eli viimeistään lauantaina, jotta sen maut ja kosteudet tasoittuvat. Kuorruttamisen ja koristelun voit tarvittaessa jättää sunnuntaille.

Porkkanakakku on helppo, mehevä ja maukas kestosuosikki. Sen voi kuorruttaa joko soija- tai kauratuorejuustokuorrutteella. Se on hyvää uunituoreenakin, mutta sen voi hyvin paistaa jo paria päivää ennen juhlia.

Appelsiinijuustocharlotte on raikas ja kivannäköinen herkku juhlapöytään. Jos satut löytämään maukkaita mansikoita, voit vaihtaa koristeluun tarkoitetut appelsiinit niihin joko kokonaan tai osittain! Hyydytettävät kakut kannattaa tehdä valmiiksi syömistä edeltävänä päivänä eli lauantaina.

Jos haluat pöytään suklaisia herkkuja, leivo pikkukakkusia! Suklaa-minttupikkukakkuset ovat näyttäviä ja tottakai herkullisia. Suklaa-pistaasipikkukakkusten kuorrute maistuu heille, jotka haluavat pikkukakkusensa vähemmän makeina mutta silti täyteläisinä. Pikkukakkuset ovat hyvänmakuisia heti tuoreeltaan, mutta ne voi valmistaa myös jo päivää tai paria ennen.

Suklaakeksistä, karamellikastikkeesta, banaanista ja soijavispistä rakennetut minibanoffeet ovat samaan aikaan makeita, täyteläisiä ja kepeitä. Ne sopivat heille, jotka tykkäävät vähän näperrellä leipoessa. Näpertely kannattaa, sillä nämä leivonnaiset vievät kielen mennessään! Koska kuoritut ja pilkotut banaanit tummuvat nopeasti, kannattaa banoffeet täyttää vasta vähän ennen tarjoilua. Karamellikastikkeen ja keksipohjat on hyvä tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Jos kaipaat hyvää pullareseptiä, löydät sen täältä. Peruskorvapuustien ja pikkupullien lisäksi voit kokeilla Oreo-korvapuusteja. Hiivalle leivotut leivonnaiset ovat parhaimmillaan leipomispäivänä. Jos siis aiot leipoa pullat etukäteen, ne olisi hyvä pakastaa.

Jos haluat etsiä lisää reseptejä, tutustu blogin Reseptiarkistoon! Sieltä voit selailla reseptejä leivonnaistyypin, juhlapäivän tai erikoisruokavalion perusteella.

Viikonlopusta luvataan tosi lämmintä. Olkoon viikonloppu kiva kaikille, miten ikinä kukakin sitä viettää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu