Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

keskiviikko 12. helmikuuta 2020

10 makeaa vegevinkkiä ystävänpäiväksi


Ystävänpäivää vietetään tulevana perjantaina 14.2. Kokosinkin se mielessäni listan kymmenestä kavereidenilahduttamisleivonnaisesta. Reseptien makumaailmassa on suklaata ja väreissä punaisen sekä vaaleanpunaisen sävyjä eli juuri sopivia juttuja valentinuksen viettoon. Listan perässä on myös vinkit siitä, miten kaupasta löytää helpoiten ne valmiit vegaaniset herkut. Vegaanituotteet.net-sivuston lisäksi saatavilla on myös kätevä Vegaaniskanneri-sovellus Androidille ja iPhonelle!

Kaikki reseptit ovat vegaanisia eli maidottomia, laktoosittomia ja munattomia sekä liivatteettomia, kuten tässä blogissa aina muulloinkin. Reseptien perässä on lisäksi kerrottu, mikäli reseptin voi valmistaa myös pähkinättömänä (P), gluteenittomana (G) tai soijattomana (S).

5+5 suosikkia ystävänpäiväksi


  • Basilika-vadelmakuppikakut (P, G, S) Näiden kuppikakkujen pohjat maistuvat ihanasti vadelmalta ja kuorrutteen kirpeys ja kuohkeus täydentää sitä mukavasti. (Jos basilika kuulostaa liian villiltä, voit jättää sen pois.)
  • Mansikkaruudut (P, S) Rapea muropohja on päällystetty mansikkahillolla ja mansikoilla. Lopputuloksena on ihana mummolan makuinen herkku. Onnistuu tosi hyvin myös pakastemansikoista!
  • Marjapiirakka (P, G, S) Perinteinen rahkatäytteinen marjapiirakka onnistuu tosi hyvin myös vegaanisena. Marjat voi valita oman maun mukaan, mutta suosittelen vähintään yhtä punaista marjaa ystävänpäivän kunniaksi.
  • Puolukkawhoopiet (P, S) Whoopiet ovat ikään kuin pehmeitä isoja täytekeksejä. Perinteisesti niiden taikina on suklainen, mutta ne voi tietysti tehdä tosi monella muullakin tavalla. Kokeile vaikkapa näitä puolukkatäytteisiä whoopieita!
  • Mansikka-limehyydykekakku (P, G, S) Jos kaipaat ystävänpäivätarjoiluihisi jännitystä, leivo agar agarilla! Tämä hyydykekakku on sieltä helpoimmasta päästä aloittaa agar agar -seikkailut. 

Apua valmiiden vegaanituotteiden etsintään!

Jos et ehdi, jaksa tai halua leipoa itse, on kaupoissa saatavilla tosi paljon vegaanisia herkkuja. Niitä on listattu Vegaanituotteet.net-sivulle kuvien kera eri kategorioihin, kuten kekseihin, jäätelöihin, karkkeihin ja valmistaikinoihin. Jos et vielä ole tutustunut tähän sivuun, niin teethän sen viimeistään nyt! Sivusta kannattaa kertoa myös niille sukulaisille, jotka eivät koskaan tiedä, mitä voivat sinulle tarjota, kun tulet kylään.

Vegaanituotteet.netin lisäksi toinen tosi hyvä apuväline kaupassa on Vegaaniskanneri-sovellus. Sen avulla voi skannata S- ja K-ryhmän kaupoissa myytävien tuotteiden viivakoodit, ja se kertoo heti, onko tuote vegaaninen vai ei.
Skannerin asetukset kannattaa muokata itselle sopiviksi Aseta ruokavalio -kohdasta. Suositeltavaa on valita vegaanisen lisäksi myös "Ohita 'saattaa sisältää' ainesosat" (paitsi jos olet allerginen maidolle, munille tai kalalle) sekä "Ohita mahdollisesti epäsopivat E-koodit" -kohdat.

Nuo mainitut mahdollisesti epäsopivat eli mahdollisesti eläinperäiset e-koodit ovat Suomessa lähes poikkeuksetta vegaanisia, joten niiden välttely varmuuden vuoksi on mielestäni siksi aika turhaa. (Jos kuitenkin jätät tuon kohdan ruksimatta ja sovellus kertoo jonkin tuotteen olevan sen takia epäsopiva ruokavalioosi, suosittelen tarkistamaan asian vielä erikseen Vegaanituotteet.net-sivulta. Sinne listatut tuotteet ovat varmasti vegaanisia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti