lauantai 31. elokuuta 2019

Vegaanireseptejä myyjäisiin


Mitä helppoja ja edullisista aineksista valmistuvia reseptejä voisi leipoa koulun tai harrastusryhmän myyjäisiin tai järjestön varainkeruutapahtumaan? Tätä kysellään sosiaalisen median ryhmissä aika ajoin, ja siksi halusin koota sitä varten tällaisen pienen listan omia ehdotuksiani. Lue myös Urakkaleipurin muistilista, johon olen koonnut monenlaisia hyödyllisiä vinkkejä isojen leipomismaratonien suorittamiseen: miten valita reseptit, miten aikatauluttaa leipominen ja miten säilyttää valmiit leivonnaiset.




G tarkoittaa helposti gluteenittomaksi muutettavaa reseptiä, S soijatonta ja P pähkinätöntä.

Ykkösreseptivinkkini myyjäisiin

Tämä on helppo ja helposti muunneltava, edullisista raaka-aineista valmistuva kakku.

Uunipellillä paistettavat

Uunipellillä paistettavat leivonnaiset ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Tässä muutama vinkki.

Muffinssit ja kuppikakut

Nämä ovat kivoja myytäviä myyjäisissä erityisesti siitä syystä, että niitä varten ei välttämättä tarvita lautasia.

Keksit

Keksit puolestaan ovat hyviä myyjäisleivonnaisia siksi, että ne on helpoin säilyttää: ne eivät yleensä tartu toisiinsa kiinni ja usein ne säilyvät myös huoneenlämmössä.

Kuivakakut

Jos myyjäisissä halutaan myydä kuivakakkuja kokonaisina kotiinvietäviksi, on tässä sitä varten muutama vinkki.

2 kommenttia:

  1. Tosi helppo suklaakakku on ollut mulla kaksi kertaa kahviossa leivonnaisena. Ainekset yhteen kakkuun maksoi muistaakseni noin 3e ja kakusta tuli 12 palaa. Vaikka myytiin sitä joidenkin mielestä ihan liian halvalla, koska kakkupalat oli niin näyttävän näköisiä (1e/pala), siitä sai silti hyvän voiton. Kakku on todella helppo tehdä ja siitä on asiakkaat tykänny kovasti. Olivat ihan ihmeissään, kun selvisi että se todellakin on maidoton ja munaton! Etenkin ekalla kahviokerralla jaoin ohjetta monelle ihmiselle. Joten todella lämmin suositus kyseiselle leivonnaiselle ja kiitos ohjeesta!!

    Toisella kahviokerralla meillä oli myynnissä minttuoreowhoopieita myös (mielestäni sekin on sinun ohje), ja voi että miten hyviä nekin oli!! Ne on hiukan vaativammat laittaa esille, kun ilman suojaa tarttuvat toisiinsa, mutta ne taisi meillä olla laitettuina isojen muffinssivuokien tai vastaavien sisälle. Toimiva systeemi oli.

    Noita mansikkaruutuja on jo pidemmän aikaa ollu aikeissa testata, nyt se tuoreiden mansikoiden aikaan jäi tekemättä, mutta joskus kyllä vielä kokeilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! On aina niin siistiä, kun ihmiset hämmästelevät vegaanisia leivonnaisia positiivisesti :)

      Whoopiet on siitä vähän hassuja, että ne tosiaan tarttuu helposti toisiinsa. Muffinssivuoat auttaa siinä kuitenkin onneksi hyvin, ja niillä niistä saa myös kivan näköisiä. Oreo-whoopieresetpi taitaa olla tämä:
      https://www.kamomillankonditoria.com/2017/08/oreowhoopiet.html

      Mansikkaruudut onnistuu hyvin myös pakastemansikoista eli ei tarvitse odotella ensi kesään :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu