Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

tiistai 13. joulukuuta 2016

Vegaaniset joululeivonnaiset 2016


Joulu herkkuineen lähestyy ja moni miettii, mitä tänä vuonna seitankinkun kaveriksi valmistettaisiinkaan. Kokosinkin vinkkilistan joulupöydän jälkkäreistä.


Vinkkejä vegaaniseen joulupöytään kannattaa käydä vakoilemassa myös Facebookin Vegaaniset kasvisruoat sekä Sipsikaljavegaanit-ryhmistä. Chocochili ja Sat Nam Nam ovat listanneet omat jouluruokasuosituksensa.

Linkkien perässä olevat kirjaimet kertovat, mikäli reseptissä on ohjeistettu, kuinka leivonnainen tehdään ilman gluteenia (G), ilman pähkinöitä (P) tai ilman soijaa (S) tai mikäli se on jo valmiiksi sellainen. Kaikki leivonnaiset ovat tottakai vegaanisia eli mikään niistä ei sisällä myöskään maitoa, laktoosia tai munia.


Tuhdit jälkkärit

 

Marjaisat ja hedelmäiset herkut


Suklaiset pikkukakkuset

Keksit


Lahjaksi kaverille

Jos nämä vinkit eivät vielä riittäneet, löytyy blogista paljon lisää jouluun sopivia reseptejä. Löydät ne tästä linkistä. Tutustu myös reseptiarkistoon!


Miten päästä helpolla?

Jos haluat leipoa ilman taikinan sekoittelua, löytyy kaupoista paljon valmistaikinoita. Piparkakkutaikinoita löytyy tänä vuonna jopa neljää erilaista vegaaniversiota: Myllyn parhaan laktoositon, Lidlin Jouluaitta sekä gluteenittomat Fria ja Moilas. Suurin osa lehti- ja torttutaikinoista on vegaanisia, joten myös joulutortut onnistuvat helposti. Vegaanituotteet-sivulta löytyy listaus vegaanisista valmistaikinoista.

Jos haluaa päästä vieläkin helpommalla, niin piparkakutkin voi ostaa valmiina. Kaupoista löytyy myös paljon muuta jouluaiheista vegaanisyötävää. Vegaanituotteilla on oma joulusivunsa, josta voi bongata laatikot, suklaat, leivonnaiset ja muut jouluisat eväät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti